Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Húsvéti programok Csömörön

2022 április 08. –
Önkormányzati, települési hírek

A szlovák és német nemzetiségi önkormányzatoknak köszönhetően idén sok színes programmal köszönthetjük a húsvétot Csömörön.

Április 15-én pénteken a szlovák önkormányzat szervezésében bűvös mosdást tartanak a Csömöri pataknál a Bulgárkertben 11 órakor, ahol a hagyományőrző gyerekcsoport tagjai bemutatják, hogyan fohászkodtak régen a vízhez, fűzfához a lányok, hogy fiatalok és egészségesek maradjanak.

Április 16-án szombaton 8-13 óra között termelői piacot tartanak a Hősök terén, ahol az ünnepi asztalra kerülő finomságokat vásárolhatjuk meg.

Április 17-én vasárnap 19 órai kezdettel sváb locsolóbált rendeznek a művelődési házban. Az estet a Csömöri Mátyás Király Általános Iskola nyolcadik osztályos németes tanulóinak keringője nyitja, majd a Freundeskreis kórus előadását hallgathatja meg a közönség. Az est további hangulatát az Eber Kapelle zenekar ás Badár Sándor színész és humorista fellépése garantálja. Belépőjegy: 5000.- / fő

Április 18-án, húsvét hétfőn 10 órától népi hagyományéltetést tartanak a Csömöri Tót Hagyományaink Házában. Az egész napos program keretében többek között kismotoros és bringás felvonulás, népi játszótér, hímes tojás díszítés, népi játékok, állatsimogató, berendezett húsvéti szoba várja a családokat, gyerekeket. A hagyományos locsolkodás bemutatása 13 órakor kezdődik, 14 órakor pedig azt is megleshetjük, hogyan locsolkodtak a harangszó elhangzása után.

Megszakítás