Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Így igényelhető a többlakásos otthonok hatósági igazolása

2022 szeptember 13. –
Önkormányzati, települési hírek

A 345/2022. (IX. 9.) Korm. rendelete a családi fogyasztói közösségekre, valamint a családi otthonteremtési kedvezményből megvalósuló tetőtérbeépítésekre vonatkozó kedvezmények bevezetése érdekében az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet módosításáról szól. Ez alapján a rezsicsökkentés szigorításának eddigi egyik legnagyobb vesztesei, a jogilag egy ingatlanon élő, egy mérőórát használó, de több családból álló lakóközösségek (jellemzően az idős szülőkkel egy házban vagy telken élő, saját családdal rendelkező gyerekek) többszörösen is igénybe vehetik majd a rezsicsökkentett áron elérhető gázmennyiséget.

Ha egy társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősülő ingatlanon belül több, de legfeljebb négy önálló lakás található, az önkormányzat jegyzője, a lakos kérelemére 8 napon belül hatósági bizonyítványt állít ki a „lakás rendeltetési egységek” számáról, és ennek alapján ezek a lakosok a lakossági felhasználókra érvényes kedvezményes áron vehetik a földgázt. A kedvezmény igénylését – a hatósági bizonyítvány birtokában –  az MVM ügyfélszolgálatán lehet intézni.

 

A családi fogyasztói közösségeknek járó kedvezmény igénylésének folyamata:

A kedvezményes számítást igénybe vevő lakosoknak ki kell tölteniük a lap alján lévő linken található formanyomtatványt.

A kitöltött és aláírt nyomtatvány az alábbi módon adható le:

  • E-papír alkalmazáson keresztül hivatali kapun
  • Személyesen ügyfélfogadási időben az önkormányzat földszinti ügyfélszolgálatán, vagy a műszaki osztályon
  • Postai úton:  Csömör Nagyközség Önkormányzata 2141 Csömör, Szabadság út 5.

A jegyző  a kérelem alapján 8 napon belül kiállítja a hatósági bizonyítványt, melyet postai úton küldenek meg a kérelmező számára.

Az ügyfél ezzel tud elmenni az MVM ügyfélszolgálatára, ahol a kedvezményes számítást igényelheti.

Figyelem! Mindenképpen olvassa végig az adatlap apróbetűs részét, hiszen ez tartalmazza részletesen, hogy kik vehetik igénybe a kedvezményt!

 

Megszakítás