Üdvözöljük!

Influenza elleni védőszérum gyerekeknek

2023 október 19. –
Általános hírek

Csömör I. sz. Gyermekkörzetének házi gyermekorvosaként, és a település oktatási intézményeinek ifjúsági orvosaként tájékoztatom a szülőket, hogy a 3 évet betöltött, krónikus betegségben szenvedő gyermekek részére megérkezett rendelőmbe az idei, három komponensű, térítés mentes influenza elleni oltóanyag.

Preventív célból, minden közösségbe járó, vagy egyéb okból veszélyeztetett részére is ajánljuk a fertőzéssel szembeni védelmet, ebben az esetben vényre felírással.

A négy komponensű oltóanyagokból már orrba adható, nem fájdalmas módon bejuttatható vaccina is elérhető a gyógyszertárakban.

Javasolom, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel!

A nem kötelező védőoltások beadásához a szülő kezdeményezése, beleegyező nyilatkozata szükséges.

A nyilatkozatot írásban, a gondviselő aláírásával ellátva kérjük a védőoltás beadásához. Ez a nyilatkozat, az oltást megelőzően elektronikusan, csatolt dokumentumként is eljuttatható  szolgálatunk számára, a gyermekorvos2@csomor.hu email címre.

Továbbá tájékoztatom Önöket, hogy a több adagos Coronavírus elleni Comirnaty védőoltások (betöltött 5 éves kortól 11 éves korúak részére a 10 ug-os, idősebbek részére a felnőtt oltóanyag) az Oltópontokon változatlanul rendelkezésre állnak.

Dr. Kovács Éva, Csömör I. sz. Gyermekkörzet, és ifjúsági orvosaként

Megszakítás