Üdvözöljük!

Ír zenekar vendégszereplése csömörön

2011 október 20. –
Önkormányzati, települési hírek

Az írországi  St. Mary’s Secondary School zenekara a Krammer Teréz Zeneiskola vendégeként lépett fel október 16-án a Katolikus Plébánián. Ezúton is köszönjük a hely biztosítását Görbe József plébános úrnak és Lontai László gondnoknak. 

Zeneiskola írek 

A műsor első felében Krammer Band csoportunk, Hidegkuti Zoltán vezetésével, három műsorszámmal köszöntötte a vendégeket. Majd az ír zenekar következett. A zenekar tagjai 14-15 év körüli fiúk voltak, furulyán, gitáron, ütőhangszeren, tangóharmonikán, harsonán és szaxofonon játszottak, elsősorban ír dallamok feldolgozásait, és néhány ma ismert könnyűzenei slágert. A gyerekek nem zeneiskolások, hanem az ottani középiskola tanulói, akik tantárgyként tanulják a zenekari muzsikálást. Többségük még hangszerén is csak néhány éve játszik, úgyhogy sokuk nagyon izgult az előadást megelőzően.

Zeneiskola írek 

 

Csütörtökön érkeztek Magyarországra, pénteken délután a XVI. kerületi Rácz Aladár Zeneiskola vendégeként mutatkoztak be, szombaton budapesti városnézéssel töltötték szabadnapjukat és a város szépsége mellett, a napfényes idő okozott meglepetést számukra, amiből Írországban – elmondásuk szerint – nem sok van egy évben.

Második alkalommal jött zeneiskolánkba ír csoport, bízunk benne, hogy jó kapcsolatot tudunk kialakítani mi is ottani zeneiskolával vagy zenei csoporttal.

Krammer Teréz Zeneiskola

Megszakítás