Üdvözöljük!

Ismét vetőmagakciót indít az önkormányzat

2022 február 25. –
Önkormányzati, települési hírek

Az önkormányzat minden csömöri háztartásnak, amely igényli, biztosítja a következő vetőmagokat tartalmazó csomagot: sárgarépa, hagyma, borsó, retek, bab, uborka, cukkini.

Természetesen azok is igényelhetik a magcsomagot, akik már évek, vagy akár évtizedek óta művelik a veteményeskertjüket. Az akcióban a korábbi résztvevők és új jelentkezők is részt vehetnek. Háztartásonként egy garnitúra vetőmagcsomagot biztosítunk.

Jelentkezni március 1. és 10. között  a  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhrEm2RHxdWXQyr-pm7lTcQlGaDoVun3Pt-lrj6yHofjRGbw/viewform?usp=sf_link   lehet.

A jelentkezők a vetőmagokat március 19-én, szombaton 8-13 óra között a Hősök terén, a  termelői piac ideje alatt, a könyvtár előtt vehetik át.

A vetőmagcsomagok beszerzési értéke 2000 Ft / csomag, de az önkormányzat ennek jelentős részét állja, így a jelentkezőktől csak jelképes adományt, 200 Ft-ot kérnek. Az így befolyt összeget Csömör virágágyásainak, méhlegelőinek bővítésére fogják fordítani.

A veteményeskert szakmai ajánlásait Onhausz Erzsébet környezetvédelmi tanácsnok, tájépítő mérnök állította össze szakemberek és helyi gazdák ajánlásainak, és természetesen a csömöri termőföld sajátosságainak figyelembevételével. A termékek beszerzésében a Csömöri Gazdabolt (Széchenyi út) volt segítségünkre. Az önkormányzat az akcióval a csömöri kertek megművelését hosszú távú távon kívánja segíteni.  

 

Megszakítás