Üdvözöljük!

Jeles kezek: összetartozunk

2013 március 27. –
Önkormányzati, települési hírek

Áprilisban a művelődési házban ismét fellép a Jeles Kezek társulat. Csömörön ez már a harmadik fellépése a négy fiatal lányból álló együttesnek, ami talán nem véletlen, hiszen a korábbi fellépések sikere mellett az együttes egyik tagja, Vajda Kitti csömöri kötődése is szerepet játszik abban, hogy Bakó Emese, Korláth Enikő, Kozma Krisztina előadásán időről időre megtelik a pinceklub.

Különleges együttes az övék, hiszen jelnyelvi adaptációkat készítenek, elsősorban hallók számára. A négy fiatal lányból álló társulás közel három éve alakult. A lányok egy jelnyelvi tanfolyamon ismerték meg egymást, és ahogy az a mesékben is lenni szokott, barátok lettek, és elindultak, hogy szebbé, jobbá és érthetőbbé tegyék a világot. 

 

Zenei adaptációkra épülő műsoraikkal azóta is járják az országot, mellyel legfőbb céljuk, hogy a hallók körében népszerűsítsék a jelnyelvet, ezzel is közelebb hozva a hallókat és siketeket egymáshoz. Előadásaik során a közönséget is bevonják, és igyekeznek mindenkit megszólítani, így repertoárjukban a gyermekdalok éppúgy szerepelnek, mint a fiataloknak vagy az idősebb korosztálynak szóló zeneművek. Tapasztalataik azt mutatják, hogy a közönség nyitottan és nagy érdeklődéssel fogadja produkciójukat, s gyakran velük próbál jelelni, sőt sokan az előadás hatására be is iratkoznak jelnyelvi tanfolyamra.

 

A Jeles Kezek hallók és siketek körében egyaránt népszerű, az együttes fellépett már „A Zene Világnapja Másként” elnevezésű rendezvényen, valamint a „Siketek Világnapján” is, de számtalan felkérést kapnak különböző iskoláktól, és esélyegyenlőségi rendezvényre is gyakran hívják őket.

A Jeles Kezek legközelebb Csömörön 2013. április 12-én, 19.30 órától látható a művelődési házban, ahol a Költészet Napja alkalmából lépnek fel különleges zenei adaptációikkal.

 

A műsorra a belépés ingyenes!

 

 

Megszakítás