Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Jobb minőségű gyermek- és közétkeztetés, alacsonyabb áron

2012 december 01. –
Önkormányzati, települési hírek

Sikeres volt az önkormányzat által kiírt gyermek- és közétkeztetési pályázat. 2013 januárjától a Sodexo Magyarország Kft. szolgáltatja az ételt a csömöri iskolásoknak, óvodásoknak, pedagógusoknak és rászoruló időseknek.

A képviselő-testület november 29-i ülésén egy ellenszavazat mellett, nagy többséggel a Sodexo Magyarország Kft.-t hirdette ki a gyermek- és közétkezetési pályázat nyertesének. A képviselők döntése megegyezett a közbeszerzési bíráló bizottság javaslatával. 

 

Összesen négy cég adta be a pályázatát, melyek közül kettőnek érvénytelen lett az ajánlata. A két érvényes pályázat közül egyértelműen a Sodexoé volt a legkedvezőbb. A minőségi mutatók tekintetében a cég a jelenlegihez képest jobb és változatosabb ételt szolgáltat majd. Emellett árban is lényegesen jobb volt minden vetélytársánál. Ennek eredményeképp jövőre várhatóan kevesebbet kell majd fizetniük a csömöri szülőknek gyermekeik érkeztetéséért, továbbá az önkormányzati hozzájárulás is csökkenhet valamelyest. Végül sikerült elérnie az önkormányzatnak azt is, hogy hivatalosan is folyamatosan ellenőrizhessék a gyermek- és közétkeztetés színvonalát, hiszen erre – a korábbi évek gyakorlatával szemben – szerződéses lehetőség lesz.

 

A november végi ülésen elfogadták az önkormányzat 2013. évi pénzügyi koncepcióját is. Fábri István polgármester azonban hangsúlyozta, hogy a jövő évi tervek jelenleg rendkívül bizonytalanok, mivel az önkormányzati költségvetést jelentősen meghatározó állami mutató számok még kérdésesek, továbbá az állami hitelátvállalás lehetőségéről is keveset lehet tudni.

Megszakítás