Üdvözöljük!

Kártérítési igény a zeneiskola tetőszerkezetének ügyében

2011 december 03. –
Önkormányzati, települési hírek

Polgárjogi kártérítési igénnyel lép fel az önkormányzat a zeneiskola tetőszerkezetének ügyében az 5 évvel ezelőtti kivitelező cég ellen.

Hivatalos egyeztetés volt november 24-én az önkormányzat korábbi vezetőivel a zeneiskola tetőszerkezetével kapcsolatban kialakult helyzetről a korábbi mulasztások tisztázása, illetve a kártérítési igény érvényesítéséről. A Polgármesteri Hivatalban lezajlott megbeszélésen Bátovszki György volt polgármester és Mladoniczki Mihály volt jegyző vett részt. Meghívást kapott, de nem jelent meg Horváth Oszkár, korábbi műszaki osztályvezető és a Toderascu Gelu, a 2006-ban tetőépítést végző cég vezetője. Az önkormányzat részéről Fábri István polgármester, Boross Jenő képviselő, Eigler Tamás képviselő, Pásztor Sándor képviselő, Tihanyi Ferenc képviselő, Tormay-Lesták Mária képviselő, dr. Katona Péter jegyző, Juhos Dávid műszaki osztályvezető, Balogh László műszaki igazságügyi szakértő, az önkormányzat új jogi képviselője, dr. Nyitrai Judit, Bátovszky János iskolaigazgató és Ráduly Ildikó igazgatónő volt jelen. Bátovszki György volt polgármester nem szólalt fel az üggyel kapcsolatban. Mladoniczki Mihály az egyeztetésen kérte, hogy saját igazságügyi szakértő bevonásával tekinthessenek be a műszaki dokumentumokba, ezért a jelenlévők december 7-ére újabb egyezetésre ülnek össze.

A december 1-jei képviselő-testületi ülésen a képviselők döntöttek arról, hogy az önkormányzat peres eljárást indít hibás teljesítés miatti igényének érvényesítésére és a kár megtérítése miatt az ADI&GE Építészeti és Szolgáltató Betéti Társaság ellen. 

Megszakítás