Üdvözöljük!

Kéfás-kupa

2011 augusztus 31. –
Önkormányzati, települési hírek

A kánikulai napok végeztével, de még kellemes nyáridőben rendezték meg az első csömöri ökumenikus horgászversenyt, a Kéfás-kupát augusztus 29-én.

 

A versengés előtt az evangélikus templomban gyűltek össze ökumenikus áhítatra a résztvevők, ahol Esztergály Előd Gábor református lelkész megemlékezett Péter apostolról, akit Jézus a halászháló mellől hívott el – Péter nevének arám változata Kéfás, így a horgászverseny is az ő nevét viseli. Eszes Zoltán baptista lelkipásztor és Görbe József római katolikus plébános is megáldotta az eseményt.

 

A résztvevők ezután a horgásztónál gyűltek össze, ahol egy rövid regisztrációs procedúra és eligazítás következett. Közel félszázan neveztek a versenyre, és a számos adománynak köszönhetően a tervezett nevezési díjtól is eltekintettek a szervezők. Mivel a jelentkezők több mint fele gyermek volt, ezért – hogy a családok, baráti társaságok ne szakadjanak szét – mindenki ott horgászhatott, ahol jólesett, a horgászhelyek tervezett kisorsolása is elmaradt.

Délelőtt tizenegy és délután három óra között számos kisebb-nagyobb hal akadt a versenyzők horgára, amelyeket a Csömöri Horgászegyesület felajánlása révén a horgászok haza is vihettek (amennyiben nem voltak méreten aluliak, azokat természetesen a verseny végeztével elengedték).

 

A nap folyamán aztán folyamatosan érkeztek a családtagok, szurkolók, minden felekezet részéről.

A Kéfás-kupát az evangélikus gyülekezet vihette el idén, de díjazták a legjobb egyéni eredményeket is: a legtöbb, a legnagyobb, valamint – a gyermekek kedvéért – a legszebb kifogott halat is. A Hecz-Pecza Horgászcikk és Állateledel szaküzlet jóvoltából három felnőtt, és három gyermek horgászbot talált gazdára a verseny résztvevői között.

 

Felnőtt kategóriában az egyéni győztes Veres Ferenc lett; a legnagyobb halat, egy 1,44 kilogrammos pontyot Biró Attila fogta; fia, Biró Botond pedig a gyermek kategóriában lett első 35 kifogott hallal. A legszebb halat Tóth Krisztián és Radványi Benedek közösen fogták ki.

 

Az eredményhirdetés után friss halászlé várta a pecásokat, amelyet Radványi Róbert, a Csömöri Horgászegyesület elnöke főzött.

Az egyházak csömöri képviselői – akik maguk is aktívan részt vettek a versenyen – szeretnének hagyományt teremteni ezzel a horgászversennyel, ezért jövőre újra várják a horgászni szeretőket, valamint azokat a híveket, akik egyszerűen csak szeretnének eltölteni egy kellemes napot a horgásztó partján, kellemes környezetben és jó társaságban.

 

 

 

Megszakítás