Search

Üdvözöljük!

Search
Search

KEHOP Épületenergetikai pályázat

Csömör Nagyközség Önkormányzata Európai uniós támogatásból épületenergetikai felújítást végez a település öt intézményének épületén.

Az Önkormányzat öt épülettel pályázott, így a Mátyás Király Általános Iskola, a Krammer Teréz Zeneiskola, a Nefelejcs Óvoda Kacsóh Pongrác utcai épülete, a Szociális Alapszolgáltatási Központ, valamint a Sportcsarnok épülete újul meg a pályázatnak köszönhetően. A 100% támogatásintenzitású, vissza nem térítendő támogatás összege 248,68 millió forint.

A projekt a Széchenyi 2020 program „Pályázatos épületenergetika felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” című, KEHOP-5.2.9. kódszámú felhívás keretében valósul meg. A fejlesztés célja a közintézmények energiahatékonysági felújítása és megújuló energiaforrás hasznosítása. A 248,68 millió forint európai uniós támogatás segítségével az alábbi projektelemek valósulnak meg:

A Csömöri Mátyás Király Általános Iskola Major úti épületének, a Szabadság úti Krammer Teréz Alapfokú Művészeti és Zeneiskola épületének, a Kacsóh Pongrác utcai óvoda és a Kossuth utcai Szociális Alapszolgáltatási Központ épületének hőszigetelése, nyílászárócseréje, valamint a Csömör Sportcsarnok tető hőszigetelése, napelemek felszerelése.

A fejlesztés eredményeként lényegesen csökken a középületek rezsiköltsége.

A  projekt tervezett befejezési dátuma:  2018.02.28.

A projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.9-16-2016-00026

Megszakítás