Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Kilencedik alkalommal rendezték meg a szlovák bált

2015 január 26. –
Önkormányzati, települési hírek

A Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében, január 24-én megrendezett szlovák bálon a Furmicska Néptánc Egyesület csoportjai mellett a Pilis néptáncegyüttes is bemutatkozott, míg a zenét Lustyik István zenekara szolgáltatta.

A batyus bálon többek között részt vett Hollerné Racsko Erzsébetet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, Fhul Imre, az Országos Szlovák Önkormányzat Kulturális Bizottságának elnöke, Kiss Károly, a Kerepesi Szlovák Önkormányzat elnöke, Szlauko Istvánné, a Nagytarcsai Szlovák Önkormányzat elnöke, valamint Martin Palka,  Csömör testvértelepülése,  Mojmírovce polgármestere is.

Ezen az estén adták át az önkormányzat által tavaly létrehozott „Csömör Tiszteletbeli Polgára” elismerést, melyet idén a  Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat egyik tagja, Bátorfi István vehetett át, aki évtizedek óta aktív tagja a csömöri szlovák közösségnek.

 

Bátorfi Istvánról

Az 1980-as években tagja lett a Tunovszky István Kertbarát Körnek. At 1996-ban alakuló Báló Lipót Kulturális Egyesület alapító tagjaként  részt vett a népdalkör munkájában,  2008 óta  pedig a Furmicska Néptánc Egyesület tagja.

A szüreti mulatságról nem hiányozhat fogata, mellyel rendszeresen támogatja a felvonulást, de vőfélyként is sikeresen szerepelt már ezen a rendezvényen.. A Csömöri Tót Hagyományaink Házában 2011 óta megrendezett „Zabíjacska”- Disznóvágás egyik fő szereplője. A csömöri gyerekek nagy örömére a Furmicska rendezvényeit, táborait színesíti lovas kocsikázással.

 

 A bál támogatói:

Csömör Nagyközség Önkormányzata
Országos Szlovák Önkormányzat
Petőfi Sándor Művelődési Ház
Hortill Group Kft.
Firtkó Endre festőművész
Morva Kertészet
Winkler Zoltán
Gyöngyszalon
Sápi Tímea
Bátovszki Györgyné -szépségszalon 
Kerepesi Szlovák Önkormányzat
Nagytarcsai Szlovák Önkormányzat
Szlovák Nemzetiségi óvódás csoport szülői közössége 
Furmicska Néptánc Egyesület
Malá Furmicska Néptánc Egyesület szülői közössége
Krizsán Anna
Pásztor Éva
Tóthné Brieska Éva
Csömöri Tót Hagyományaink Háza

Megszakítás