Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Kiválasztották az Egészségház kivitelezőjét

2017 október 16. –
Önkormányzati, települési hírek

Az önkormányzat képviselő-testülete ma rendkívüli ülést tartott, melyen kiválasztották az Egészségház kivitelezőjét.

Az önkormányzat még nyáron írt ki pályázatot a kivitelezésre, melyre több mint húsz cég jelentkezett. A közbeszerzési törvény előírásainak megfelelő eljárás során a műszaki adottságok, szakmai referenciák és pénzügyi biztosítékok vizsgálata  után döntöttek ma: a budapesti illetőségű Jánosik és Társai Kft., mint a legjobb pályázatot bemutató nyerte meg a munkát. A cégnek már van tapasztalata Egészségház építésben, hiszen a kft. volt a 2014-ben megépült ürömi  egészségközpont kivitelezője.

A szerződés aláírása a törvényben előírt tíznapos szerződéskötési moratórium lejártát követően  történik meg,  így az előre várhatóan 12 hónapig tartó építkezés ezt követően kezdődik majd. ( Mint ahogy a  pályázók mindegyike egyéves kivitelezési időt adott meg.)

Az Egészségház megvalósításának részfinanszírozására egyébként pályázatot adott be az önkormányzat, de ennek sikerességén nem múlik majd az építkezés, hiszen a képviselő-testület, ha kell, ettől függetlenül, önerős finanszírozással is megépíti a komplexumot.  Ez utóbbi megoldás a térségben egyedülálló fejlesztés lesz, hiszen ilyen jellegű és nagymértékű önkormányzati önerős  beruházás nem történ az utóbbi időben.

 

 

Megszakítás