Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Közlemény a csömöri oktatási és nevelési intézmények nyitvatartásáról

2020 május 22. –
Önkormányzati, települési hírek

A 2020. május 22-i kormányrendeleteket és a járványügyi helyzet alakulását is figyelembe véve az önkormányzat vezetői egyeztetést folytattak az önkormányzattal ellátási szerződésben lévő magánbölcsődék vezetőivel, az önkormányzati óvoda és a települési evangélikus egyházi óvoda igazgatóival, továbbá tájékoztatást kértek az állami fenntartású általános iskola és zeneiskola igazgatójától.

  1. A csömöri magánbölcsődéknél március közepén elrendelt rendkívüli szünetet Csömör Nagyközség Önkormányzata 2020. május 21-i hatállyal feloldotta. Ennek értelmében a következő intézmények normál munkarendben fogadják a gyermekeket:

Kópék Bölcsődéje (Csömör, Holló u. 3.)

Maugli Alapítványi Családi Bölcsőde (Csömör, Petőfi Sándor u. 29.)

Mesevár Bölcsőde (Csömör, Panoráma u. 9-11.)

Pöttöm Fészek Családi Napközi (Csömör, Erkel Ferenc u. 19.)

Az önkormányzattal ellátási szerződésben lévő Épülő Generáció Családi Bölcsőde (1164 Budapest, Magtár u. 68.) Budapest XVI. kerületi önkormányzat döntése értelmében szintén normál munkarendben működik.

 

A bölcsődék kérik a szülőket, hogy csak egészséges gyermeket vigyenek be az intézménybe. A gyermekek fogadása és átvétele az intézmények kapujánál zajlik, a szülők csak indokolt esetben, szájmaszkot felvéve mehetnek be az intézmények udvarára és épületébe. A gondozók a gyermekek szabadban tartózkodását részesítik előnyben. Az intézmények fertőtlenítésére és a fokozott higiéniai előírásokra nagy gondot fordítanak. A bölcsődék működésére vonatkozó további részletek az intézményi honlapokon, közösségi oldalakon tekinthetők meg.

 

  1. 2020. május 26-tól, keddtől mindkét csömöri óvoda normál rendben működik:

Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda
Csömöri Rózsakert Evangélikus Óvoda

Az új kormányrendeletben biztosított kéthetes nyári szünet helyett csak egy hetet, 2020. augusztus 24-28. között lesznek zárva az intézmények.

A szükséges fertőtlenítési munkák elvégzése után, május 26-án az alábbi szabályok szerint fogadják a gyermekeket és szüleiket.

A gyermekek fogadása és átvétele az intézmény kapujában (Kacsóh P. utcai óvoda), illetve az óvodaépület főbejáratánál (Laky u.) történik. A szülők csak indokolt esetben mehetnek be az óvoda épületébe, szájmaszk használata mellett és kézfertőtlenítés után.

A nevelők a kinti, udvari foglalkozásokat részesítik előnyben, az épületekben elsősorban tisztálkodási és alvási céllal tartózkodnak a gyermekek.

A működés további, speciális részleteit az intézmények saját internetes felületeiken közzé.

 

  1. A kormányrendelet és a minisztériumi előírások szabályozzák a helyi, állami fenntartású iskolák működését. E szerint 2020. június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend a helyi oktatási intézményekben:

Csömöri Mátyás Király Általános Iskola

Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

Az iskolai működésre vonatkozó rendelkezés szerint június 2-tól oktatási céllal a tanulók és a pedagógusok találkozhatnak az iskola épületében, megtarthatják a kiscsoportos konzultációkat és az egyéni felkészítéseket. Emellett a pedagógiai szakszolgálat is elláthatja feladatait. Június 2-26. között az általános iskola megszervezi a gyermekek felügyeletét, ez alatt az étkezést is biztosítják.

Az intézményi működés további részleteiről a minisztériumi és az intézményi internetes oldalakon lehet tájékozódni.

Csömör nagyközség kulturális és sport intézményeinek nyári működési szabályairól május 25-én jelenik meg tájékoztató.

 

Csömör, 2020. május 22.

                                                               Csömör Nagyközség Önkormányzata

Megszakítás