Üdvözöljük!

Közlemény a téli rezsicsökkentés fűtéstámogatásáról

2018 december 10. –
Önkormányzati, települési hírek

Mint arról már korábban beszámoltunk, a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült háztartások is kapnak támogatást. A Csömörön bejelentett lakóhellyel, vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező személyek részére téli rezsicsökkentés keretében egyszeri természetbeni támogatást nyújtott a kormány azon igénylők részére, akik a korábbi rezsicsökkentés keretében biztosított földgáz-ártámogatásban nem részesültek. A csömöri önkormányzathoz 39 háztartásból érkezett be igény.

Az érintett családok ebben a fűtési szezonban, a lehető legrövidebb időn belül megkapják az igényelt fűtőanyagot. Mivel az állami hozzájárulás nem tartalmazza azok helyszínre szállításának költségét, így a polgármester javaslatára, a december 13-ai képviselő-testület dönt majd  arról,  az önkormányzat  finanszírozza a tüzelőanyag  családokhoz szállítását  és lepakolás.

A mostani támogatás mellett az önkormányzat a  szociálisan rászoruló családok tűzifával való ellátását  is évek óta finanszírozza a Népjóléti  és Kulturális Bizottság koordinálásában. A Szociális Alapszolgáltatási Központ  munkatársai és önkéntesei pedig a téli időszakban folyamatosan járják az elhagyatott, idős emberek otthonait, ahol  többek között, ha szükséges, a fűtés beindításában is segítséget nyújtanak, így  Csömörön senki nem marad a téli időszakban sem magára.

Megszakítás