Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Kulturális díjakat adtak át a képviselő-testületi ülésen

2019 április 26. –
Önkormányzati, települési hírek

Az április 25-ei képviselő-testületi ülésen az utóbbi időszak különleges kulturális eseményeit díjazták. Az önkormányzat köszönetét fejezte ki a Trázsi Erzsébet vezette Csömöri Teátristák teltházas nagy színpadi előadásáért, Dombrádi Lászlóné néprajzi gyűjteményének kiállításáért, valamint a Bihari Réka és Lencsés Szilvia által szervezett, Vivicitta jótékonysági futóversenyért, melyen a legnagyobb létszámban a csömöri gyermekcsapat indult, akik idén a látássérültek számára készítendő hangos könyvek támogatásáért álltak rajthoz.

Az ülésen újabb öt évre választották meg Boda Máriát a Sinka István Községi Könyvtár vezetőjének.

A képviselő-testület döntést hozott arról, hogy mintegy 21 millió forintos beruházás keretében  felújítja és bővíti az iskolai ékezőt, melynek kivitelezésére az  A.Me. Cod  Zrt-t választották ki.  A  csütörtöki ülésen Bátovszky János iskolaigazgató is részt vett, illetve a  tankerület vezetője is támogatja a beruházást.  Mindezek mellett május 10-én a szülőknek is bemutatják a terveket.

Kiválasztották az Árpádföldi út-Névtelen utca aszfaltozásának kivitelezőjét. Az utat 50% lakossági és 50 % önkormányzati önerőből építik meg, melyre több mint 7 millió forintot különített el a testület.

Június közepére a Bulgárkert előtti bejáró és parkoló is, melyre 4 millió forintot biztosítottak.

Megszakítás