Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Lakossági fórumot tartottak a pataksétány megépítésével kapcsolatos közbiztonsági kérdésekről

2013 október 25. –
Önkormányzati, települési hírek

Október 21-én az érintett lakók és a csömöri polgárőrség részvételével az önkormányzat fórumot szervezett a Pataksétány megépítésével összefüggő közbiztonsági helyzetről. Az egyeztetést azért hívták össze, mert a sétány megnyitása után az Árpád utcában és a Petőfi utcában élők jelezték, hogy a Pataksétánnyal határos telkeken megnövekedett a besurranó lopások száma.

Fábri István polgármester bevezetőjében elmondta, hogy szinte minden közösségi park, játszótér építésénél a közelben lakók nyugalmára is oda kell figyelni. Az önkormányzat éppen a napokban szavazott meg egy év végi pénzügyi keretet a Pataksétány környékének közbiztonsági fejlesztésére. Biró Attila alpolgármester elmondta, hogy az itteni ingatlanok speciális helyzetben vannak, hiszen a sétányra nyíló kertek egy részénél nagyon régi, rossz állapotú kerítések vannak, amelyeken könnyen átjutnak a besurranó tolvajok.

A lakók észrevételeinek meghallgatását követően Pásztor Sándor képviselő, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke tájékoztatatást adott arról, hogy a sétányra hamarosan térfigyelő kamerákat szerelnek fel, illetve közvilágítást helyeznek el, valamint a polgárőrség és a Relic-Őr Kft. is gyakrabban járőrözik majd a környéken.

Mihalovics Bertalan, a Csömöri Polgárőr Egyesület vezetője a fenti intézkedések fontossága mellett hangsúlyozta, sok esetben a lakók egymásra figyelése és körültekintése is elegendő a bűnesetek megelőzésére. Így például a sötét, elhagyatott kertvégeknél a mozgásérzékelős lámpák felszerelése, valamint a kerítések megerősítése is meggátolhatja a betörőket.

„Bízunk benne, hogy az említett közbiztonsági beruházások, a kamerák elhelyezése, a közvilágítás kiépítése, illetve a rendszeres járőrözés bevezetése eredményes lesz! A fejlesztések megvalósulását követően, tavasszal a tapasztalatok megvitatására újra megkeressük az érintett lakókat” – mondta a fórum zárásként Fábri István polgármester.

 

Általános hírek

Hagyományok napja

2024. április 20-án, 10.00 órától Hagyományok napja rendezvényt tartanak a Hősök terén, a Mesterségek bemutatója

Bővebben
Megszakítás