Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Lakossági komposztálási akció indul

2020 április 08. –
Önkormányzati, települési hírek

Az önkormányzat ismét meghirdeti a házi komposztálási programot, amelynek célja a háztartásokban keletkező zöldhulladékból a komposztálható anyagok újrahasznosítása.

A komposztálással a kommunális edényekbe kerülő hulladék mennyisége akár 30–50%-kal is csökkenthető. A lomb, a nyesedék, a konyhában keletkező zöldség-gyümölcs maradvány együtt házilag komposztálható, vagyis talajjavító humusszá alakítható. Megfelelő tároló edény segítségével elkezdhető a szerves anyagok mellékhatásoktól mentes feldolgozása.

 

Komposztálóedényekkel kapcsolatos információk:

  • Csömör Nagyközség Önkormányzata a jelentkezők részére a tavalyi akcióhoz hasonlóan csömöri lakcímenként egy komposztáló ládát biztosít díjmentesen, amely mellé a második komposztáló láda megvásárlásának költségét a pályázó vállalja magára. 
  • Az ingyenes komposztáló ládát az önkormányzat az adott évi költségvetésében erre a célra elkülönített keret erejéig, a beérkezett jelentkezések sorrendjében biztosítja.
  • A pályázó vállalja, hogy az edényeket 5 évig rendeltetésszerűen használja.
  • A programban résztvevők szakszerű komposztálással kapcsolatos tájékoztatásban részesülnek.
  • A programban azok a csömöri lakosok vehetnek részt, akik az elmúlt 5 évben nem kaptak komposztálási eszközöket Csömör Nagyközség Önkormányzatától.

Komposztáló edény adatai:

.              Összeállított méret: 75*75*85 cm

.              Űrtartalom: 340 l

.              Szín: fekete

.              Anyag: újrahasznosított Polipropilén

.              Szállítás: lapra szerelten, zsugorfóliába csomagolva

.              Súly: 12 kg.

.              A második komposztáló edény ára: bruttó 8.000,- Ft  

 

Jelentkezni kitöltött és aláírt jelentkezési lappal lehet, amelyet a csotesz@csomor.hu email címre kell megküldeni. A jelentkezéseket a készlet erejéig folyamatosan fogadják, az utolsó leadási határidő 2020. április 27.

A jelentkezési lap a lenti linkről érhető el.

 

Megszakítás