Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Lakossági komposztálási akció indul

2019 szeptember 30. –
Önkormányzati, települési hírek

Az önkormányzat újra meghirdeti a házi komposztálási programot, melynek célja a háztartásokban keletkező zöldhulladékból komposztálható anyagok újrahasznosítása.

A komposztálással a kommunális edényekbe kerülő hulladék mennyisége akár 30-50%-kal is csökkenthető. A lomb, a nyesedék, a konyhában keletkező zöldség-gyümölcs maradvány együtt házilag komposztálható, vagyis talajjavító humusszá alakítható. Megfelelő tároló edény segítségével elkezdhető a szerves anyagok mellékhatásoktól mentes feldolgozása.


Komposztálóedényekkel kapcsolatos információk:

  • Csömör Nagyközség Önkormányzata a jelentkezők részére, a tavalyi akcióhoz hasonlóan csömöri lakcímenként egy komposztáló ládát biztosít díjmentesen, mely mellé a második komposzló láda megvásárlásának költségét a pályázó vállalja magára. 
  • Az ingyenes komposztáló ládát az Önkormányzat adott évi költségvetésében erre a célra elkülönített keret erejéig, a beérkezett jelentkezések sorrendjében biztosítják.
  • A pályázó vállalja, hogy az edényeket 5 évig rendeltetésszerűen használja.
  • A programban résztvevők szakszerű komposztállással kapcsolatos tájékoztatásban részesülnek.
  • A programban azok a csömöri lakosok vehetnek részt, akik az elmúlt 5 évben nem kaptak komposztálási eszközöket Csömör Nagyközség Önkormányzatától

Jelentkezni kitöltött aláírt jelentkezési lappal lehet, mely leadható a Csömöri Települési Szolgáltató Nonprofit Kft. irodájában, 2141 Csömör, Szabadság út  5. vagy a csotesz@csomor.hu email címen. A jelentkezéseket a készlet erejéig folyamatosan fogadják, az utolsó leadási határidő 2019. október 21.

A jelentkezési lap a hír alján található linkről tölthető le, vagy személyesen hozzáférhető a CSÖTESZ ügyfélszolgálatán szeptember 30-tól.

Megszakítás