Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Letették az önkormányzati bölcsőde alapkövét

2022 október 20. –
Önkormányzati, települési hírek

Október 20-án délelőtt tartották meg az épülő csömöri bölcsőde alapkőletételét, melyen a helyi intézményvezetők, önkormányzati képviselők, szülői munkaközösségek képviselői, védőnők, gyermekorvosok és magánbölcsőde vezetők mellett dr. Tuzson Bence országgyűlési képviselő és Fábri István polgármester vett részt.

Az eseményen dr. Tuzson Bence többek között a helyi értékek megőrzése, a tradíciók gyermekeinkre hagyományozásának fontosságáról beszélt, míg Fábri István polgármester visszatekintett az elmúlt évtizedek időszakára, melyben számos új oktatási, nevelési intézmény, így például az 1950-es években a Major úti iskola, a 70’-es években a Kacsóh P. utcai óvoda, a 90’-es években a zeneiskola, majd a 2000-es években a Laky utcai óvoda is megépült. A polgármester hangsúlyozta, a most épülő önkormányzati bölcsőde a meglévő, és jól működő magánbölcsődék mellett nyújt majd alternatívát a szülők számára. Mint elmondta, a bölcsőde parkját, és a telken álló pincét szeretnék úgy kialakítani, hogy a területek a település szélesebb közönsége számára is látogathatóak, hasznosíthatóak legyenek.

Mint ismeretes, a Laky-kúria helyén épülő bölcsőde, a korábbi épület megújításával, annak újjáépítésével  valósul meg, így megőrizve településünk egyik legrégebbi és legszebb épületét az utókor számára.

A bölcsőde alapkőletételén dr. Tuzson Bence és Fábri István egy időkapszulát helyezett el, melyben a Laky-kúriáról a századelőn készült, kézzel megírt képeslapot, az új bölcsőde látványtervét, egy óvodás gyermek rajzát, az esemény meghívóját, valamint egy csömöri zászlót helyeztek el az utókor számára.

 

Megszakítás