Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Március közepétől új rendelési idő lesz a háziorvosoknál

2024 február 23. –
Önkormányzati, települési hírek

Idén február 1-én indult az új ügyeleti ellátási rendszer Pest megyében, – így Csömörön is – az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) látja el az ügyeleti alapellátást. Ezzel egy időben a háziorvosoknak havi rendszerességgel kötelező ügyeleti vállalást írtak elő központilag, mely azt jelenti, hogy a jelenlegi rendelési idő lerövidül, miután a helyi házorvosainknak a központi ügyeleti rendszerben kötelezően vállalniuk kellett személyes közreműködést, illetve, ha szükséges, a háziorvosok el is vezényelhetőek ebben az időszakban Pest megyén belüli ügyeleti pontokra. Ennek alapján a helyi rendelőkben csupán délután 16.00 óráig fogadnák a betegeket.

Az önkormányzat szeretné megőrizni a jelenlegi magas szintű orvosi ellátást, ezért egyeztetett orvosainkkal, akik elvállaltak egy-egy napot, amikor a Csömöri Egészségházban személyesen is rendelnek 16 óra után annak érdekében, hogy a dolgozni járó pácienseknek is maradjon lehetőségük orvosaikkal a személyes konzultációra.

Március 15-e után az alábbi változások lesznek a felnőtt háziorvosi rendelésben:

A rendelési idők 8.00-12.00 és 12.00-16.00 óra között tartanak.

Hétfőtől csütörtökig egy háziorvos 16.00 és 17.30 óra között rendel a Csömöri Egészségházban, ezt követően már csak a 1830-as telefonszámon érhető el az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) központi ügyelete.

Pénteken 16 óráig van rendelési idő, utána a központi ügyelet érhető el a 1830-as telefonszámon

Az új rendelési idő 2024. március 15-től lép hatályba, az átállásra figyelemmel addig marad az eddigi rend.

A fenti időpontok szerinti háziorvosi rendelések változatlanul az Egészségházban (2141, Csömör HÉV-Állomás u. 2. szám) történnek, az orvosok a megszokott helyen és telefonszámon érhetők el.

Az egészségházban történő ellást követően az (OMSZ) ügyeletet látja el a betegeket a 1830-as központi telefonszámon.

Az új rendelési idők március 15-étől majd itt érhetőek el, Munipolis felhasználóink közvetlenül is megkapják majd. https://csomor.hu/egeszsegugy/rendelesi-idok/

Általános hírek

Hagyományok napja

2024. április 20-án, 10.00 órától Hagyományok napja rendezvényt tartanak a Hősök terén, a Mesterségek bemutatója

Bővebben
Megszakítás