Üdvözöljük!

Második adventi gyertyagyújtás a hősök terén

2011 december 04. –
Önkormányzati, települési hírek

Advent második vasárnapján még az előző alkalomhoz képest is többen gyűltek össze a Német Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett gyertyagyújtásra és közös éneklésre. Az eseményen a helyi református gyülekezet és a Tiszta Forrás Népdalkör gondoskodott az ünnepi hangulatról.

A református gyülekezetnek ugyan egyelőre nincs kórusa, de van egy ifjúsági zenekara, amely a gyülekezeti tagokkal kiegészülve teremtett varázslatos hangulatot a zene segítségével. Természetesen a közönség sem maradhatott ki az éneklésből, hiszen a kiosztott kották révén csatlakozhattak a gyülekezet énekéhez.

 

Az adventi koszorú második gyertyájának meggyújtása után Esztergály Előd Gábor református lelkipásztor mondta el ünnepi gondolatait, és az önzetlen szeretről osztott meg egy történetet a hallgatósággal; majd Kiss Judit gyülekezeti tag szavalatát hallgathatta meg a téren egybegyűlt népes közönség.

 

A Tiszta Forrás Népdalkör ugyancsak az adventi hangulatnak megfelelő énekekkel készült az alkalomra. Természetesen a kalács, tea és forralt bor sem maradhatott el.

 

A következő vasárnapon
a Vox Animi Vegyeskar énekel a harmadik gyertyagyújtáshoz. Adventi gondolatait Ráduly Ildikó mondja majd el.

Megszakítás