Üdvözöljük!

Megkapta az engedélyt a körforgalom terve

2020 október 13. –
Önkormányzati, települési hírek

A Laky bekötőút-M0-s szervizút kereszteződésében a balesetek elkerülésére mintegy százmilliós beruházás adhatna valódi segítséget. A csömöri önkormányzat saját költségén, két és félmillió forintért megterveztette a kereszteződés új közlekedési rendjére vonatkozó változtatásokat.

Az engedélyeztetés rendkívül lassan zajlott, aminek nem csak a magyarországi szokásos bürokratikus eljárásrend volt az oka, hanem az is, hogy a tervezett körforgalom jelentős részben nem az önkormányzat, hanem a Magyar Közút Zrt. fenntartásában lévő úton zajlik majd, ami plusz egyeztetéseket, engedélyek beszerzését követelte meg. Bármennyire is abszurd, de az elmúlt években néhány prizmát, figyelemfelhívó táblát és forgalomlassító KRESZ-táblát is csak nagy küzdelmek árán tudott saját költségén (!) kihelyezni az önkormányzat errefelé, mert az állami vállalat kezdetben ezt nem kívánta engedélyezni. A Laky bekötőút melletti szalagkorlátok kihelyezése, szintén települési forrásból, azért zajlott könnyen, mert az önkormányzati fenntartású útszakasz.

Az elkövetkező napokban a beruházás finanszírozásáról egyeztetnek. Az önkormányzat 2014-ben a Laky bekötőút másik végén, a település belterületén elhelyezkedő Laky parknál szintén körforgalmat kért, amihez a teljes tervezést és a közművek kiváltását vállalta mintegy húszmillió forintos költséggel, a kivitelezést pedig a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végezte európai uniós forrásból.

Fábri István polgármester és Pásztor Sándor, a közbiztonsági bizottság elnöke emellett a kistarcsai, illetve a gödöllői rendőrségnél is kezdeményezi, hogy ezen az útszakaszon legyen intenzív rendőri jelenlét, mert szinte soha nem látni errefelé rendőrautót, jóllehet egyértelműen ez a legveszélyesebb útszakasz a településen, sok súlyos balesettel és gyakori gyorshajtásokkal kísérve.

Megszakítás