Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Felújítják a Szabadság utat

2014 június 02. –
Önkormányzati, települési hírek

Június 3-án, kedden az Önkormányzat megkezdi a Szabadság út (Béke tér – Ferenc utca közötti szakasz) felújítását, melynek során az úttest teljes újjáépítésére és forgalomlassító szigetek kialakítására is sor kerül, továbbá kisebb parkosítási munkákat is végeznek.

A lassításra ösztönző útkialakítás mellett a biztonságos közlekedést szolgálja a közlekedő autók sebességét mérő és kijelző-figyelmeztető berendezés későbbi telepítése is.  A kivitelezést a közbeszerzéses eljáráson nyertes Komjáti-Design Kft. végzi.

Az útfelújítás mellett a Csömöri Községgondnokság munkatársai a tavasszal elkezdett járdafelújítást tovább folytatják.

A lakók javaslatait is figyelembe véve az Önkormányzat a kerékpárutat újratervezteti, ezért annak megépítésére későbbi időpontban  várható. 

A várhatóan július végéig tartó felújítással befejeződik településünk egyik legfontosabb főútjának rekonstrukciója, mely a Gorkij fasor és a Ferenc utca közötti 850 méteres szakasz teljes felújítását, fedett buszmegállók építését, illetve a Béke tér átépítését, fejlesztését foglalja magában. Mindezeknek köszönhetően ez év nyarától a Szabadság úton biztonságosan és kulturált körülmények között közlekedhetünk, és nem utolsó sorban szebbé, kellemesebbé és otthonosabbá válik a Csömör településképét alapvetően meghatározó főút, illetve az Újtelep-Hőstelep településrész központja.

A munkálatok alatt esetenként félpályás útlezárásokra és forgalomkorlátozásokra kell számítani, ezért megértésüket és türelmüket kérjük.

 

 

                                                                                                        

 

Megszakítás