Üdvözöljük!

Megkezdődött az önkormányzati bölcsőde építése

2022 augusztus 24. –
Önkormányzati, települési hírek

A Laky-kúria épületében megkezdődött az önkormányzati bölcsőde kialakítása, miután a képviselő-testület júliusban kiválasztotta a megfelelő szakmai referenciákat bemutatók közül legkedvezőbb árat adó kivitelezőt, így a munkálatokat a BAU-TRADE Kft-t végzi. Az udvarral és parkosítással kapcsolatos munkálatokban az önkormányzati Csömöri Községgondnokság és a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. működik közre.

A bölcsőde az épületet eredeti homlokzatának helyreállításával valósul meg, így megőrizve a település egyik legrégebbi és legszebb épületét.  Az önkormányzati fenntartású bölcsőde, a magánbölcsődék működése mellett alternatívaként szolgál majd a kisgyerekes szülők számára. Az önkormányzat a bölcsőde megépítését a korábban elnyert  100%-os európai uniós támogatásból tervezte megvalósítani, azonban a napi szinten emelkedő építőanyagárak miatt mintegy kétszázmillió forintos nagyságrendű plusz költséget kell majd a településnek hozzáadnia, saját forrásaiból. A tervek szerint a település múlt század eleji építészeti emlékét megőrző épület és parkja, a lakosság számára is megtekinthető lesz az építkezés befejezését követően. Fontos cél az építészeti értékek, a településképi funkció és a jövőbeni közösségi célú hasznosítás is.

A munkálatokat, melyek várhatóan 10 hónapot vesznek igénybe, a kivitelezőkkel együtt igyekeznek úgy szervezni, hogy a lehető legkevesebb problémát jelentse a környéken élők számára, ugyanakkor az elkövetkező időszakban a környéken megnövekedett teherautó-forgalomra kell majd számítani, mellyel kapcsolatban a lakosok  szíves türelmét kérjük. 

Megszakítás