Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Megnyílnak az intézmények

2020 május 25. –
Önkormányzati, települési hírek

Csömörön a maximális higiéniai és egészségügyi előírások betartása mellett megnyitottak a magánbölcsődék, május 26-ától pedig a fertőtlenítések után, teljes nyitva tartással működnek az óvodák. A gyerekeket elsősorban szabad téren foglalkoztatják, ezzel is védve a gondozók, óvónők és dadusok egészségét. Június elején több intézmény, így a könytár, művelődési ház és szabadtéri sportközpont is megnyílik, azonban egyelőre új szabályok szerint működnek majd.

A Sinka István Községi Könyvtár június 2-án nyílik meg, egyelőre új szabályok szerint. A  könyvtár épületébe továbbra sem lehet belépni, azonban a korábban kikölcsönzött könyveket már  visszaveszik. Az olvasók a bejárati ajtó elé helyezett asztalra rakhatják  le a könyveket munkanapokon, hétfőnként 9-18 óra között, keddtől péntekig pedig 9-15 óráig, a könyvek néhány nap karantén után kerülnek újra a polcokra. A könyvek kölcsönzése is újraindul, a könyvtár honlapján http://konyvtarcsomor.hu/ lévő adatbázisából választhatnak olvasnivalót az érdeklődők. A kölcsönzési rendelést e-mailben, vagy telefonon előzetesen kell leadni, a könyvtár pedig összekészíti és becsomagolva adja át azokat. Ha pedig személyesen szeretne valaki olvasnivalót kérni, akkor a könyvtár bejárata előtti területen  jelezheti ezt nyitva tartási időben,  és meg is várhatja a könyv átadását. Az olvasók és a könyvtár munkatársainak védelme érdekében kérik, hogy a könyvek leadásakor-átvételekor viseljenek szájmaszkot az olvasók.

A Petőfi Sándor Művelődési Ház termei az érvényben lévő kormányrendelet értelmében egyelőre zárva maradnak, csak a dolgozók tartózkodhatnak az intézményben. A  szabadtéri területek (udvar, terasz) intézményi sport és egyéb foglalkozások esetén az alábbi szabályokkal és előírásokkal vehető igénybe június 2-ától. Csak egészséges emberek látogathatják a szabadtéri területeket. A látogatók hőmérséklet ellenőrzés után vehetnek részt a szabadtéri foglalkozásokon.  Érkezéskor kötelező a kézfertőtlenítő használata. A másfél méteres távolságot be kell tartani. Öltözési lehetőség nem biztosított az intézményben, rossz idő esetén a foglalkozás elmarad. További részletek az induló foglalkozásokkal kapcsolatban a http://www.muvhazcsomor.hu/ oldalon érhetőek el.

A szabadtéri sportközpont  pályáit a versenyszakosztályok és szabadidős sportolók számára is június 2- ától  megnyitják, így használható lesz az   atlétikapálya, futballpálya, teniszpálya, terepfutó- és terepbringa-pálya, szabadtéri kondipark, műanyag borítású kispálya,  valamint a rekortános kézilabda-pálya (iskola időn kívül). A  létesítményt a járványra tekintettel fokozott gyakorisággal takarítják, és fertőtlenítik. A sportolókat arra kérik, hogy edzőfelszerelésben érkezzenek az edzésre, az érintkezések számát minimalizálják. A sportcsarnok továbbra is zárva tart, az öltözők nem állnak rendelkezésre, a mosdót csak a legszükségesebb mértékben, szájmaszkban használhatják a látogatók. Az intézmény a kézfertőtlenítéshez, kézmosáshoz szükséges szereket folyamatosan biztosítja. A versenysport szakosztályok sportolói a szakszövetségek által előírt vizsgálattal és nyilatkozattal vehetnek részt az edzéseken http://csomorsport.hu/

A Szociális Alapszolgáltatási Központ továbbra is ellátja a rászorultakat, működteti a házi segítségnyújtást és az ebédkiszállítást, de az idősek klubja és a családi gyermekjóléti szolgálat foglalkozási továbbra is szünetelnek az intézmény épületében.

Megszakítás