Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Megszavazták a 2017-2021-es időszakra vonatkozó Közösségi tér- és közterület-fejlesztési programot

2017 november 17. –
Önkormányzati, települési hírek

A 2017. november 16-i rendes képviselő-testületi ülésen megvitatták és elfogadták az önkormányzat középtávú fejlesztési programját, amely tartalmazza az intézményi fejlesztéseket, út-, kerékpárút- és járdaépítéseket, közlekedésbiztonsági intézkedéseket, rekreációs célú fejlesztéseket, valamint az egyéb tervezett beruházásokat.

A programelemekhez költségbecslés készült, melynek pontosítása folyamatos. A költségbecslés szerint az ötéves fejlesztési terv önkormányzati önerőre vonatkozó összköltsége körülbelül 2,1 milliárd forint.

A  pénzügyi osztály előzetes becslése szerint – a törvényi, adózási és egyéb feltételek változatlanul maradása esetén – az önkormányzat szabadon felhasználható fejlesztési kerete ebben az időszakban várhatóan 2 milliárd forint körüli összeg lesz, így a fejlesztési program forrásigénye biztosított, ugyanakkor a saját források mellett a fejlesztési programban pályázati lehetőségekkel is kalkuláltak.

A képviselő-testület döntése alapján a terv megvalósulása – az adott évi költségvetés elfogadása után – évente jóváhagyott munkaterv alapján történik majd. A testület célja, hogy a tervezett beruházások, az esetleges átütemezések nyomon követhetőek legyenek a széles nyilvánosság számára is. 

Az ötéves fejlesztési program részletes ismertetésére a 2017. november 28-án 18 órakor kezdődő közmeghallgatáson lesz hallható a művelődési házban, ahová szeretettel várják az érdeklődő polgárokat.

Megszakítás