Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Megújul a béke tér

2013 október 03. –
Önkormányzati, települési hírek

Sikeresen zajlottak le a településen a nyári felújítási munkálatok. Az elkészült új utakat képekkel illusztrált beszámoló keretében Juhos Dávid műszaki osztályvezető mutatta be a legutóbbi, szeptember 26-ai képviselő-testületi ülésen.

Az Árpád utca és Major út felújításával azonban nem ér véget Csömör főbb útjainak rendbetétele. Ősszel a Jókai utcai szakasz , valamint a régóta várt Béke tér rekonstrukciója is megkezdődik. Ez utóbbinál a Szabadság út – Gorkij fasor- Béke tér – közötti szakaszt építik újjá. A teljes beruházás összköltsége 42 millió Ft. Fábri István polgármester elmondta, hogy mind a lakossági, mind a szakmai visszajelzések is alátámasztják, hogy Csömörnek európai mércével nézve is kiváló minőségű, biztonságtechnikailag és esztétikailag is magas színvonalú főút rekonstrukciója kezdődött el idén.

Jóllehet az önkormányzatnak csak az épületfenntartás a feladata az államosított iskolában, a képviselő-testület úgy döntött, hogy a Mátyás Király Általános Iskolában saját költségvetésből biztosítja a színvonalas munkához szükséges pedagógia asszisztens foglalkoztatásának megbízási díját. Az iskolában szeptember végére befejezett felújításokkal, átalakításokkal immár új tantermek is szolgálják az oktatási munkát.

A népjóléti bizottság javaslatát, miszerint támogassák a Relic-Őr Kft.-t egy újraélesztő készülék (defibrillátor) megvásárlásában, valamint annak a három készüléknek a felülvizsgálatát, amely a háziorvosoknál és a sportcsarnokban van, a testület támogatta. A vásárláshoz 285.000 Ft-tal, a felülvizsgálathoz 100.000 Ft-tal járul hozzá az önkormányzat a működési tartalék terhére.

 

Megszakítás