Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Mindannyiunk nyugalmáért…

2023 június 26. –
Általános hírek Önkormányzati, települési hírek

2021 óta Csömörön, mint sok más településen is lakossági igényekre korlátozták a hétvégi zajos munkavégzést a településen.

Ennek alapján hétvégén szombaton 18 óra és hétfő 07.00 óra között nem végezhető olyan zajos tevékenység, mely zavarja a szomszédban élők nyugalmát. A szabályok szerint minden ingatlanhoz évente kétszer kérhetünk engedélyt arra, hogy vasárnap is végezhessünk zajjal járó munkát.

A rendelet legfontosabb eleme, hogy belterületi lakóövezetben, valamint a bel- és külterületi üdülőterületen hétköznap késő este, illetve szombaton 18 órától és vasárnap egész nap tilos minden hangos, zajkeltő munkavégzés. Ez alól évi két alkalommal kérhető felmentés.

A rendelet a lakóépületen végzett zajos felújítási munkák, valamint lakóingatlanok zöld felületeinek fenntartása, építése során folytatott, zajt okozó tevékenységekre vonatkozik. A rendelet a mezőgazdasági övezeteken lévő ingatlanokra nem vonatkozik.

Nem üzemeltethető olyan berendezés, eszköz, illetve nem folytatható olyan tevékenység, amely a magasabb szintű jogszabályokban meghatározott határértéknél nagyobb zaj- és rezgés-terhelést okoz.

Belterületi és külterületi üdülőövezetben található ingatlanokban a kertépítéssel és kertfenntartással kapcsolatos zajt keltő tevékenység (különösen motoros fűnyírás, motoros lombgyűjtés, gépi fakivágás, kerti traktor és egyéb gépek működtetése)

–    hétköznapokon 7 óra és 20 óra

–    szombaton 9 óra és 18 óra között végezhető.

Vasárnap- és munkaszüneti napon nem végezhetőek a fenti tevékenységek, kivétel ez alól évi két alkalom, amelyre külön jegyzői engedélyt kérhetünk. 

Belterületi és külterületi üdülőövezetben található ingatlanoknál építkezéssel, felújítással, egyéb eszközök javításával, karbantartásával, ácsmunkával (különösen motoros körfűrésszel, sarokcsiszolóval, fúrógéppel, betonkeverővel, egyéb munkagéppel,) kapcsolatos zajkeltő tevékenység

–    hétköznapokon 7 óra és 20 óra

–    szombaton 9 óra és 18 óra végezhető

Vasárnap- és munkaszüneti napon nem végezhetőek a fenti tevékenységek, kivétel ez alól évi két alkalom, amelyre  külön jegyzői engedélyt kérhetünk. 

A vasárnapi és munkaszüneti napokon a zajkeltő tevékenység végzésére engedélyt a csömöri lakosok  évi két alkalommal  kérhetnek a jegyzőtől. Az engedélyt a Polgármesteri Hivatalba kell benyújtani, a lenti űrlapon a jegyzo@csomor.hu e-mail címre. A jegyző a bejelentésről három munkanapon belül döntést hoz, amelyről a Polgármesteri Hivatal nyilvántartást vezet. A kérelmező az engedélyről  köteles értesíteni a kérelmezett ingatlannal közvetlenül határos ingatlanokon és a vele szemben lakó személyeket.

Engedélykérelem letöltése

Megszakítás