Üdvözöljük!

Nefelejcs óvoda

2010 július 21. –
Önkormányzati, települési hírek

1977-ben kezdte meg működését. Az épületben 4 csoportszoba – a Méhecske, a Pillangó, a Katica és a Maci csoport egyenként 25 fő befogadására alkalmas. A tágas udvar az elmúlt években új mozgásos játékokkal és babaházakkal bővült.

A csoportok számára különálló játszóterületet alakítottunk ki mindkét óvodánkban a nyugodt, biztonságos játéktevékenységhez, azonban a gyermekek – az óvónők tudtával – bármelyik udvarrészre szabadon átmehetnek játszani.

Játékeszközeinket – fenntartói segítséggel és alapítványi hozzájárulással – évről évre fejlesztjük, gyarapítjuk. A csoportszobákat a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően rendezik be az óvodapedagógusok. 1998-ban kezdődött meg a bútorok cseréje, mára már minden csoportszobánk új, önálló arculatot kapott.

Mint minden magyarországi óvodára, a mi intézményünkre is jellemző, hogy a közoktatási rendszerben szakmailag önálló nevelési tevékenységet folytatunk. A családi nevelést egészítjük ki a gyermek 3 éves korától az iskolába lépésig. Gondozzuk, ápoljuk, óvjuk és neveljük a gyermekeket. A játék – mint az óvodás korosztály alapvető tevékenységét – kiemelten fontosnak tartjuk, a napirendet átszövi: minden mozzanata játékos formában zajlik, mert ebben az életkorban a személyiségfejlesztés leghatékonyabb eszköze a játék.

Megszakítás