Üdvözöljük!

Október 6-ai megemlékezések

2013 október 10. –
Önkormányzati, települési hírek

A civil önkormányzat hagyományteremtő céllal 2010 óta megemlékezést tart minden évben október 6-án, az Aradi Vértanúk napján, melynek során a képviselő-testület tagjai mécsest gyújtanak a Hősök terén lévő 1848-as emlékműnél.

Az idei évforduló éppen a „Csömöri Csatangoló” elnevezésű országos gyalogos teljesítménytúra napjára esett, melynek útvonalát a szervezők – köztük az önkormányzat – úgy határozták meg, hogy a résztvevőknek lehetőségük nyíljon a Hősök terén mécsesgyújtás keretében leróni tiszteletüket a Vértanúk emléke előtt.
A megemlékezők között volt Fábri István polgármester is, aki a 25 km-es teljesítménytúra során gyújtott mécsest az emléknap alkalmából. Az október 10-ei képviselő-testületi ülésen hivatalos megemlékezést is tartottak: a képviselők és osztályvezetők egy-egy vértanú nevének felolvasása és mécsesek meggyújtása mellett rótták le tiszteletüket a tizenhárom Aradi Vértanú és a szintén ezen a napon kivégzett Batthyány Lajos miniszterelnök emléke előtt.
Mindezek mellett október 6-án a Hősök terén a Gloria Victis Alapítvány gyertyagyújtással emlékezett meg az évfordulóról.

 

Megszakítás