Üdvözöljük!

Folytatódnak az ősszel megkezdett fejlesztések

2018 október 24. –
Önkormányzati, települési hírek

Számos útépítés zajlik jelenleg is a községben, a Középhegyen és a Majorszegi településrészen több utcát is leaszfaltoznak, illetve a Szabadság úton és az Állomás utcában is jelentős fejlesztések zajlanak.

Elkészült a Vadkerti Zsigmond és Géza fejedelem utca aszfaltozása és csapadékvíz-elvezetése, összesen 22, 2 M Ft értékben, önkormányzati önerőből.

A Középhegyi településrészen tovább folytatónak az útépítések , október 25-én aszfaltozzák le a Középhegy utca I. ütemének – Búzavirág utcától a  Meredek utcáig   tartó  – szakaszát 36,6 M Ft értékben,  önkormányzati önerőből. Mint arról már korábban is beszámoltunk, a következő szakasz építése, melynek során a Tulipán utcáig aszfaltozzák majd le az utat, az érintett útszakasz csatornázása után valósul meg. Ennek terveit az önkormányzat már beadta a DMRV-hez.

Útépítés és szikkasztóárok kialakításának munkálatai folynak a  Majorszegi településrészen található Ibolya utcában, a beton útalap már elkészült, így megkezdődik a térkő-burkolat lerakása. Az önkormányzati önerős beruházás 36,7 M Ft-ba kerül.

Zajlik az  Állomás utca felújítása, melyben október 25-én kezdik meg az aszfaltozási munkálatokat a községgondnoksági behajtótól az egészségház építési területéig.

 

Megépültek az új parkolók a  Szabadság úton, a temető mellett.

 

A tervezett ütemben halad a Laky saroknál épülő Príma áruház, mely november végén megnyitja kapuit.

Megszakítás