Üdvözöljük!

Fábri István polgármester

Elérhetőségek

Telefonszám: +36 28 544 020

E-mail cím: polgarmester@csomor.hu

Fogadóóra:

Hétfő: 14:00 – 15:00

Fábri István polgármester

Életrajz

1968-ban született. Csömörön nőtt fel, itt járt általános iskolába. Budapesten, a XVI. kerületi Szerb Antal Gimnáziumban érettségizett. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán filozófia szakos középiskolai tanári oklevelet, az ELTE Szociológiai és Szociálpolitikai Intézetében szociológus diplomát szerzett. Később elvégezte a szociológiai doktori (PhD) iskolát. 1996-ban alapította meg saját cégét, a JELTÁRS Jelenkor Társadalomkutató Műhelyt, melynek fő tevékenysége felsőoktatási, ifjúsági és civil szervezeti empirikus kutatások lefolytatása. 2001-ben az Ifjúsági és Sport Minisztérium háttérintézményeként működő Nemzeti Ifjúságkutató Intézet alapító kutatási igazgatójaként a legjelentősebb magyar ifjúságkutatások (Ifjúság 2000, Mozaik 2001) vezető munkatársaként dolgozott.

Oktatási és munkaerő-piaci felméréséket irányított a határon túli magyar nyelvű területeken (Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Vajdaság, továbbá a kisrégiókban: Burgenland, Muravidék, Baranya-Szlavónia). Vezető munkatársként részt vett a Márton Áron Szakkollégium és a Magyar Tudományos Akadémia Kisebbségkutató Intézete által koordinált kárpát-medencei oktatási és kulturális adatbázis kialakításában.

 Az Oktatási Minisztérium (jelenleg Nemzeti Erőforrás Minisztérium) háttérintézményeként működő Educatio Nonprofit Kft. Felsőoktatási Igazgatóságának szakértőjeként 1999 óta végez elemzéseket az egyetemekre, főiskolákra jelentkező továbbtanulókról. 1998 óta a legismertebb hazai felsőoktatási rangsorok szakmai vezetője.

 

Közéleti tevékenysége

A nyolcvanas évek végi egyetemi hallgatói önkormányzati mozgalmakban aktív szerepet vállalt, szakdolgozatát is erről a témáról írta.

1990-1998 között a csömöri önkormányzat legfiatalabb, és egyedüli pártoktól független képviselőjeként tevékenykedett. Nevéhez fűződik a település újságjának, a Csömöri Hírmondónak a megalapítása, amelynek hat éven keresztül volt a szerkesztője. Emellett a szintén helyi Csapraforgó újság és a Csömöri Hírek internetes helyi hírportál szerkesztőjeként is dolgozott. A csömöri fiatalok továbbtanulását támogató Csömöri Kulturális Közalapítványt nyolc évig irányította, mint alapító kuratóriumi elnök.

2006-ban történt megalakulása óta vezeti a Csömöri Civil Egyesületet, melynek jelöltjeként 2010-ben a település polgármesterévé választották. A szervezet az önkormányzati választáson országos viszonylatban is példátlan sikert ért el a száz százalékban civil, pártoktól teljesen független képviselő-testület megalakításával.

Megszakítás