Üdvözöljük!

Ortopédiai szakrendelés nyílt

2015 február 09. –
Önkormányzati, települési hírek

A XVI. kerületi Nonn János utca 3. szám alatt üzemelő magánrendelőben mindenki, aki csömöri lakcímkártyával rendelkezik, május végéig egy alkalommal ingyenes vizsgálaton vehet részt.

Ortopédiai problémák a mindennapokban

21. századi életmódunk nagyon eltávolodott attól, mikor még természeti nép voltunk. Sajnos, a magunk teremtette mesterséges környezet, az ’ülés-hangsúlyos’ (munka, vezetés), és sok esetben mozgásszegény életmód alattomosan rágcsálja szervezetünket, melynek egyszerűen még nem volt ideje alkalmazkodni a modern életmódunk támasztotta elvárásokhoz. 

Mindezek együttes hatása, hogy az ortopédiai problémák napjainkban népbetegségnek számítanak, sajnos a gyermekeknél is! Kiemelten fontos, hogy szenteljünk e témakörnek kellő figyelmet, mert korunk előrehaladtával a panaszok súlyosbodnak, kezelésük egyre bonyolultabbá, költségesebbé válik!

Hazánkban tetézi a bajt, hogy ortopéd szakorvos hiány van, a vizsgálatra jellemzően nehézkes és hosszadalmas a bejutás, emiatt a páciensek gyakran inkább a végsőkig tűrnek, s csak akkor szánják el magukat, mikor már ’ég a ház’!

Tipp szülők részére

Felnőttre és gyermekre egyaránt vonatkozik, hogy a talpak számára természetellenesek az otthoni, mesterségesen sík felületek (járólap, parketta stb.).

A gyermekek hibás lábtartását általában még drasztikus beavatkozás nélkül lehet a helyes irányba terelni.

Ennek egyik fontos eleme, hogy otthon se engedjük csemeténket mezítláb közlekedni, feltétlenül javasolt egy megfelelően kiképzett papucs vagy szandál viselése.

Ez az egyszerű intézkedés a későbbiekben egészségügyi és hozzá kapcsolódóan anyagi oldalról is nagyon meghálálja magát! Természetesen füves, homokos talajra bátran engedhetjük őket lábbeli nélkül!

Szenteljenek egy kis időt egészségüknek, és látogassanak el hozzánk, május 31-ig egy alkalommal ingyenesen!

A szakrendelésre körzeti orvosi beutaló nem szükséges, a betegeket előzetes, telefonos bejelentkezés alapján tudjuk fogadni!

Cím: 1163. Budapest, Nonn János utca 3.

Bejelentkezés hétfőtől péntekig, 9 – 16 óra között a  06-20/340 58 30 telefonszámon.

Megszakítás