Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Ősszel újabb fejlesztések kezdődhetnek

2012 július 06. –
Önkormányzati, települési hírek

A képviselő-testület tagjai július 5-i ülésükön megvitatták az önkormányzati tulajdonú horgásztó üzemeltetésével kapcsolatos tisztázandó ügyeket, döntöttek közbiztonsági járőrszolgálat bevezetéséről, és megbeszélték, milyen fejlesztésekre kerülhet sor a közeljövőben a már folyamatban lévő beruházásokon kívül.

Az előző önkormányzat a legutóbbi választásokat megelőző hetekben aláírt egy szerződést a Csömöri Horgász Egyesülettel, a jelenlegi képviselő-testület szerint törvényellenes módon. Az önkormányzat érvénytelennek tekintette a megállapodást, és újratárgyalta a csömöri horgásztóval kapcsolatos lehetőségeket. Az egyeztetések után új szerződéstervezet készült. Ebben többek között szerepel, hogy a tavat tápláló csatornát át kell alakítani, hiszen az több magánterületen halad keresztül, ráadásul a tápláló patak elterelése is környezetszennyező módon történik. Az új tápcsatorna kialakításának a költségét a Horgász Egyesületnek kell állnia. Ezenkívül a bérleti díj eddigi, napijegyek alapján megállapított összegét fix keretté változtatná a szerződés, valamint a játszótér és a homokos sportpálya rendezetlen ügyét is megnyugtató mederbe terelné. A szerződéstervezet főbb pontjait a testületi ülésen megjelenő egyesületi elnök, Radványi Róbert is megfelelőnek tartja, azzal a kitétellel, hogy az új tápcsatorna építésére vonatkozó rész esetében a teljes bekerülési költség kiszámítása után tud dönteni. Az önkormányzat az elkövetkező hónapokban megvizsgálja a horgásztó olcsóbb táplálásának a lehetőségét is. 

 

A képviselő-testület korábbi határozatában leszögezte, hogy tovább kívánja Csömör köz-, vagyon- és közlekedési biztonságát javítani. Ennek a változás-sorozatnak a keretében most a képviselő-testület megbízta a Relic-Őr Kft.-t, hogy a civil vagyonvédelmi cég járőrszolgálatot biztosítson a település területén minden nap délután hat órától hajnal egyig. Három és fél hónapig―a tapasztalatok megszerzésére irányuló időszakban ―a vállalkozás emberei Csömör bűnmegelőzés szempontjából legneuralgikusabb pontjain (Hősök tere, Bulgárkert, Kispálya és Szlovák Ház, iskolaudvar) teljesítenek majd szolgálatot, együttműködve a polgárőrökkel és a rendőrség körzeti megbízottjaival.

 

Csömörön az utóbbi időben folyamatosan fejlesztések zajlanak. Készül a Széchenyi úti járda és vízelvezető árok felújítása, szépül a HÉV-sarok, felújították a Kispályát és mellette új játszótér épült, új, fedett buszmegállók épülnek, szeptembertől pedig elkezdődik a katolikus templom előtti út rendezése. A település vezetése azonban a közeljövőben újabb, nagy volumenű fejlesztéseket tervez. A három legnagyobb léptékű fejlesztés egyike, hogy a Major úti bekötőúton kerékpárút és gyalogjárda épülhet. A másik, hogy a Béke téren ― ahol egyébként is súlyos közlekedési helyzetek szoktak kialakulni ― a forgalom megváltoztatásának, biztonságossá tételének előkészítése zajlik. A tervek szerint zebrákat, járdát, forgalomlassító szigeteket is kialakítanak ezen a területen. Jelenleg komoly vita zajlik a lehetséges útépítésekről, amelyet az anyagi források szűkössége jelentősen behatárol (a korábbi húsz évvel szemben jelenleg egyáltalán nem lehet pályázni állami vagy európai uniós támogatásra). A képviselő-testület tagjai úgy döntöttek, hogy ajánlatokat kérnek közbeszerzési eljárás lebonyolítására. Ha ebben is döntés születik, könnyen előfordulhat, hogy már az ősszel elkezdődhetnek a munkák.

Megszakítás