Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Pályázati felhívás csömöri témájú diplomamunkák készítésére főiskolások és egyetemisták részére

2017 február 06. –
Önkormányzati, települési hírek

A Csömör Nagyközség Önkormányzata által létrehozott Csömöri Települési Értéktár Bizottság 2 éves munkája, valamint a Csömör 880 éves és újratelepítésének 300 éves évfordulójára rendezett program ráirányította a figyelmet értékeink még nagyrészt föltáratlan állapotára.

Az elmúlt évtizedek gyors változásai megkövetelik értékeink számbavételét, hogy jövőbeli hasznosításukkal óvjuk és tovább gazdagíthassuk bemutatható kincseink tárházát. E célból évente pályázatot hirdetünk csömöri témájú szakdolgozatok írására.

A PÁLYÁZAT CÉLJA
Csömör természeti és épített örökségei, a helyi hagyományok, a kultúra értékeinek tudományos igényű feltárása, dokumentálása és bemutatása, hogy ezáltal az értékek védelme, megőrzése, a helyi identitás és nemzeti azonosságtudat erősödjön.

A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI
Az alábbi kategóriák bármilyen témaköreiben választhatók szakdolgozattémák: agrár- és élelmiszergazdaság, ipari és műszaki megoldások, egészség és életmód, turizmus és vendéglátás, sport, épített környezet, kulturális örökség, természeti környezet. Egy a fontos, hogy a téma csömöri kutatási terület legyen. Figyelembe ajánljuk a már települési értéktárban szereplő elemeket (információ: Sinka István Községi Könyvtár, www.csomor.hu/települési értéktár), de természetesen minden más kutatási irányt örömmel fogadunk.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁRA JOGOSULTAK KÖRE
Diploma szakdolgozatuknak csömöri témát választó főiskolás és egyetemista diákok. Az eddig megírt csömöri témájú szakdolgozatokkal is lehet pályázni a diplomamunka könyv alakban történő kiadására.

JELENTKEZÉS HATÁRIDEJE ÉS MÓDJA
A diplomamunka témaválasztása után írásban kell regisztrációt leadni név, cím, iskola, szakdolgozatcím, motiváció, elérhetőség megadásával
– Vető Katalin kapcsolattartó munkatársunknál elektronikusan: kata0043@gmail.com
– személyesen: Csömör Nagyközség Önkormányzata Ügyfélszolgálatán félfogadási időben. (H.: 8.00 – 12.00 és 13.00–18.00, Sz.: 8.00–12.00 és 13.00–16.00, P.: 8.00 – 12.00)
Jelentkezési határidő: 2017. 03. 31.

PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSA, DÍJAZÁSA
– A pályázat nem verseny. A Települési Értéktár Bizottság a regisztráció alapján 2017 április 30-ig kiválasztja, mely pályázókat támogatja. Minden pályázót írásban értesítünk.
– A kiválasztott szakdolgozatokhoz igény szerint igyekszünk segítséget nyújtani, és (számla ellenében) vállaljuk a diplomamunkák nyomtatási és beköttetési költségét a szükséges + 1 példányban. A plusz 1 példány a Csömöri TÉB archívumát gazdagítja.
– Előadási lehetőséget biztosítunk a szakdolgozat bemutatására.
– A legjobb pályaművet/pályaműveket Csömör Nagyközség Önkormányzata könyv formában adja ki, és (egyedi elbírálású) szerzői díjban részesíti.

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA ÉS HATÁRIDEJE
A plusz 1 példány bekötött diplomamunka leadásával.
Határidő: 2018. július 30.

A PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSÁNAK HATÁRIDEJE
2018. október 30.

SIKERES ÉS EREDMÉNYES MUNKÁT KÍVÁNUNK!

Csömöri Települési Értéktár Bizottság
Szántóné Hermányos Mária
elnök

Megszakítás