Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Rendkívüli az összefogás a csömöri közbiztonsági szervezetek között

2020 május 06. –
Önkormányzati, települési hírek

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az önkormányzat lezárta a játszótereket, parkokat, a kedvelt kirándulóhelyeket. Megszületett az önkormányzati rendelet, mely megtilt bármely közterületen való csoportos, 3 fő fölötti tartózkodást azon személyek esetében, akik nem egy háztartásba tartoznak, és az egy háztartásban élők is csak a kijárási korlátozásokra vonatkozó kormányrendeletben meghatározott céllal hagyhatják el otthonaikat. Pásztor Sándort az Ügyrendi, Közbiztonsági és Közlekedési Bizottság elnökét az intézkedések betartatásáról, a közbiztonságért felelős szervezetek koordinálásáról kérdeztük.

  • A kialakult helyzet tőlünk is megkövetelte, hogy Csömör lakosságának érdekében meghozzuk és betartassuk ezeket a szigorú intézkedéseket. A Közbiztonsági Szolgálat, a polgárőrök, a közterületfelügyelet, az önkéntes tűzoltók biztosítottak minket, minden erejükkel azon lesznek, hogy támogassák munkánkat. Elmondhatom, hogy zökkenőmentes, maximálisan összehangolt az együttműködés, mi pedig biztosítjuk a munkához a technikai feltételeket, például kommunikációs eszközöket adtunk a résztvevő partnereknek. A Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület azonnal felajánlotta segítségét a fertőtlenítéshez, így egy nagyobb fertőtlenítést tudtunk megvalósítani a település frekventált részein, buszmegállókban.
  • Bár a rendezvények elmaradnak, mivel a termelői piac élelmiszer beszerzési forrás, ezt az egyet az önkormányzat a veszélyhelyzet idején is megtartja. A szervezésben a közterület-felügyelet és a polgárőrség is részt vesz.
  • Mindenekelőtt a piac szervezőjével megállapodtunk abban, hogy az árusok megfelelő távolságban lesznek és védőfelszerelésben, biztonságosan szolgálnak ki, az idősek védelmében a piac nyitva tartását figyelembe véve megegyeztünk külön nekik fenntartott idősávban is. Minden kiválóan működött, a vásárlók is maszkban, egymástól megfelelő távoslágot tartva várakoztak, persze a helyben, bográcsban készült étel illata mindannyiunknak hiányzott.
  • Általában milyen a közhangulat, hogyan fogadja a lakosság az intézkedéseket és mennyire sikerül betartani azokat?
  • Néhány kivételtől eltekintve mindenki türelmes, elfogadja és érti, hogy ezek a korlátozások mindannyiunk egészségének védelmében, a vírus terjedésének megakadályozására jöttek létre. Problémák, kisebb szóbeli konfliktusok adódtak főként nem Csömörön élőkkel, de ezeket a helyzeteket a kollégák megértően és eredményesen kezelték. A visszajelzések, az, hogy sokan megköszönik a munkánkat, azt mutatja, hogy a csömöriek ebben a nehéz helyzetben is felelősen, tudatosan viselkednek. Ezúton szeretném én is megköszönni minden csömöri lakosnak a megértését, türelmét, reméljük, már nem tart sokáig, de addig kitartást és jó egészséget kívánok mindenkinek!

 

 

Megszakítás