Üdvözöljük!

Rendkívüli szociális támogatások az infláció miatt

2023 január 16. –
Önkormányzati, települési hírek

A helyi önkormányzat a szociális rászoruló csömöri családok és az alacsonyabb jövedelmű intézményi dolgozóknak is pénzügyi támogatást nyújt.

A csömöri önkormányzati képviselő-testület szeptember 1-jei ülésén további ötmillió forinttal növelte a 2022. évi szociális segélykeretet. A Szántóné Hermányos Mária képviselő, népjóléti bizottsági elnök javaslatára született döntés eredményeként a testület a már korábban ötmillió forinttal megnövelt plusz tűzifa segélykeretet emelte meg újabb, hasonló nagyságrendű összeggel. Ezzel az intézkedéssel a rezsidíjak növekedését és a hatalmas mértékű, Európában legnagyobb inflációt kívánják részben ellensúlyozni.

Januárban 50 ezer Ft-os támogatást kap minden, szociálisan különösen rászoruló család vagy egyedülálló, szociálisan rászoruló, idős csömöri polgár is (kb. 100 főre becsülik a rászorulók körét a segélyezetti kör és a szociális szakemberek alapján). 

Várhatóan szintén januárban kapják meg a magyarországi átlagjövedelem alatt kereső önkormányzati intézményi dolgozók és önkormányzati nonprofit cégek is az egyszeri, 50-100 Ft közötti támogatást a magas rezsiszámlák és az infláció ellensúlyozására. A munkatársak jelentős része tartozik ebbe a körbe, vagyis a bruttó 230-500 ezer Ft közötti jövedelmi sávba. Az efölött keresők nem kapnak támogatást.

 

Megszakítás