Üdvözöljük!

Rövid beszámoló a 2015. november 12-i képviselő-testületi ülésről

2015 november 16. –
Önkormányzati, települési hírek

Hét bank versenyeztetésével, összesen három fordulóban választották ki az önkormányzat és intézményeinek számlavezető bankját a következő 5 évre. A tárgyalások eredményeképpen az eddigi számlavezető Raiffeisen Bank ajánlata bizonyult a legkedvezőbbnek, ugyanakkor sikerült a korábbinál lényegesen előnyösebb feltételeket elérni, mintegy harmadára mérsékelni a banki költségeket az elkövetkező évekre, ami évi többmilliós megtakarítást jelent a településnek.

A Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület kérelmére a képviselő-testület 1,2 millió Ft-os támogatást szavazott meg az éves támogatáson felül, az év közben felmerült eszközbeszerzések fedezésére.

Az Államkincstár felhívta az önkormányzat figyelmét, hogy az országban több, a csömörivel megegyező nevű óvoda van, ezért szükséges egyértelműen megkülönböztethető nevet adni az intézménynek. A képviselők, eleget téve a felhívásnak, mindössze a település nevét emelték be, így mostantól az intézmény hivatalos neve: Csömöri Nefelejcs Művészeti Óvoda.

A testületi ülés részletes beszámolóját a Csömöri Hírmondó következő, december első felében megjelenő számában olvashatják.

Megszakítás