Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Rövid beszámoló a 2016. február 18-i képviselő-testületi üléséről

2016 február 19. –
Önkormányzati, települési hírek

A februári ülésen a testület elfogadta az önkormányzat 2016-os költségvetését, amely az idei évben meghaladja a 2 milliárd forintot.

Bár az állami támogatások évről-évre fokozatosan csökkennek, az adóbevételek révén lehetőség van a stabil intézményi működés biztosítása mellett fejlesztésekre is.

Várhatóan három nagyberuházás indul el 2016-ban: a 350 millió Ft-ba kerülő Egészségház építése teljesen önerőből, a sportcsarnok 100 millió Ft-ba kerülő újabb felújítása 70%-os társasági adós-állami támogatással és a több mint 500 millió Ft-os szennyvíztisztító-telep-bővítés és felújítás 95%-os európai uniós támogatással. Tanulmányterv készül továbbá az iskolai infrastruktúra minőségi fejlesztéséről és szaktantermi bővítéséről is, mely az egészségház mellett várhatóan a közeljövő legnagyobb intézményi beruházása lesz a településen.

 

A képviselők döntöttek arról is, hogy a csömöri intézményekben átfogó komposztálási programot indítanak, amely a környezetbarát hulladékgazdálkodás népszerűsítését szolgálja.

 

A testület döntése értelmében megkezdődik a Major út bevezető szakaszának településképi rendezése. Az önkormányzat szeretné elérni, hogy érdemben javuljon a településkép a jövőben.

Főoldali hírek

Kilátó épül Csömörön

Az önkormányzat európai uniós forrásból kilátót építhet a Csömöri körtúra legmagasabb pontján. A csömöri önkormányzat

Bővebben
Megszakítás