Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Rövid beszámoló a 2016. március 17-i képviselő testületi üléséről

2016 március 18. –
Önkormányzati, települési hírek

A hulladékgazdálkodás központosítása miatt az önkormányzat módosította rendeletét. A törvényi szabályozás részletei egyelőre bizonytalanok, különösen a lakosságot érintő kérdésekben. Egyelőre úgy tűnik, a várható állami pénz visszatartás miatt az önkormányzatnak több tízmillió forintot meg kell előlegeznie ahhoz, hogy gördülékeny legyen a szemétszállítás Csömörön. Az önkormányzatoknál senki nem érti az átszervezés okát, és hogy erre miért van szükség.

A képviselő-testület 5 millió forintos támogatást szavazott meg a református gyülekezeti ház kivitelezésére, amelyet az épület használatbavételi engedélyének átvétele után, a közösségi célú ingatlan befejezéséhez vehet majd igénybe a gyülekezet.

Elfogadták a 2016. évi közterület-fejlesztési programot. A program tartalmazza majd az Erkel F. u. a Sármány u. útépítési és vízelvezetési költségeit, illetve az Árpád u.-Deák F. utca teljes útpálya és járdafelújítási költségeit. Fábri István javasolta, hogy a tervezés után a munkálatok még ebben az évben induljanak el.

A közlekedésbiztonsági beruházások a Széchenyi út-Rákóczi út sarkán található mini körforgalom bővítésével és gyalogátkelőhelyek létesítésével folytatódnak, továbbá sor kerül a Hősök tere biztonságosabbá tételére, az útpálya térköves kiemelésével és gyalogátkelőhely létesítésével.

Megtörténik az József A. u. folytatásában található felüljáró főváros felé vezető útjának stabilizálása és a közvilágítás továbbépítése.
A Kossuth u. és a Szabadság u. sarkán megkezdődik az úttest felújítása és parkoló építése, a Laky-sarki buszvégállomásnál pedig személyzeti váróhelyiség, bérletárusító hely, valamint WC kerül kialakításra.

A testületi ülésen elbírálták a védőnői álláspályázatra beérkezett jelentkezéseket. Az új védőnő várhatóan július 1-jén kezdi meg munkáját.

Megszakítás