Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Sokasodnak az utcabálok

2014 szeptember 15. –
Önkormányzati, települési hírek

Esős nyarunk után egyre nagyobb léptekkel érkezik az ősz. Az ősszel pedig megkezdődött a báli szezon is. Nemsokára jönnek a nagy bálok, amilyen a szüreti, majd később a Katalin- meg az Erzsébet bál, de újabban az utcabálok száma is gyarapszik, lassan már nem is lesz olyan utca Csömörön, ahol évente legalább egyszer nem rendeznének ilyen lakossági összejövetelt.

Nemrégen, a hétvégén három helyen is találkoztak az utcabeliek, egyik ezek között a Pacsirta utcában volt.

Persze ezek az utcabálok különböznek a termekben tartott összejövetelektől, az utcabálokon nem ropják a talp alá valót, inkább a sörpadokon üldögélve beszélgetésekkel töltik az időt az utcabéliek.

Persze a közelben üstben készül a bogrács-gulyás és a szorgos háziasszonyok is hozzák a pogácsákat, sajtos rudakat meg a különféle süteményeiket, ezekkel kínálgatják egymást. Ha pedig a férfiak sört is hoznak dobozokban, akkor a beszélgetések még élénkebbekké válnak.

Nálunk, a Pacsirta utcában a legtöbben a kártevőkre panaszkodtak. Megjelentek ugyanis a nyestek, újabban pedig már a rókák is. Nagy pusztítást végeznek a hátsó udvar jószágaiban, sok helyen minden csirkét-tojóst megöltek. De az éjszakai sikítások azt is bizonyítják, hogy az utcába tévedt róka a nyúlketrec lakóját is megpróbálta kirángatni. Sőt a háziak kedvenceit, az egérfogó macskákra is rátámadtak már.

A másik téma, amely igen élénk véleménynyilvánítást váltott ki, az utca állapotára vonatkozott. Évente egyszer megjelenik ugyan egy kisteher-autó, két-három munkás néhány lapát aszfalt törekkel betemeti a kátyúkat, de az eső igen gyorsan kimossa a tömítéseket és a kátyúk csak mélyülnek. Esőből pedig az idén igen sok volt. A világot járt utcalakók elmesélték, hogy ők már voltak olyan nyugati kisvárosban, ahol a település illetékese minden hónapban kocsijával végig járja az utcákat és megállapítja a hiányosságokat vagy a mulasztásokat és ílymódon azonnal intézkedéseket tesz.

Az est múlásával az eszmecserék lassan elcsitultak és az utcabéliek megállapodtak abban, hogy jövőre is, szeptember hónap első hétvégéjén újból találkoznak. A problémákat, pedig igyekeznek valamilyen módon orvosolni.

 

Fáy Gábor

Pacsirta utca lakos

Megszakítás