Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Statikai vizsgálat és forgalomkorlátozás a HÉV-hídon

2023 július 19. –
Önkormányzati, települési hírek

A MÁV-HÉV Zrt. és az önkormányzat közötti egyeztetések eredményeként döntés született arról, hogy felülvizsgálják az Emlékmű köz végén található HÉV-híd állapotát és ezzel összefüggésben, már a statikai szakvélemény elkészültéig is, szigorúan ellenőrzik a már hosszú ideje érvényben lévő súlykorlátozást (teherautó, illetve 3,5 tonnánál nagyobb jármű nem hajthat át a hídon).

Az előzetes vizsgálatok alapján két dolog biztosnak tűnik. Az egyik, hogy a hídon lévő korlátokat meg kell erősíteni. Ezt a munkát várhatóan az önkormányzat végezteti el saját költségén. A veszélyes területet már el is szalagozták, aminek eredményeként leszűkült az útpálya, ezért minden erre közlekedőtől fokozott óvatosságot kérnek a munkák ideje alatt. A statikai szakvélemény elkészülte után születik döntés a további forgalomkorlátozásokról.

A híd lábazatának és tartószerkezetének várhatóan szükségessé váló felújításáról szintén a későbbiekben határoznak majd a felek. A régi ún. Kavicsbánya HÉV-vonalon már jó ideje (az 1990-es évek második felétől) nem zajlik menetrendszerinti forgalom, bár évekkel ezelőtt fél évig, kísérleti jelleggel, Csömör-Kistarcsa-Kerepes közvetlen járat is üzemelt. Mindig használták azonban ezt a nyomvonalat is üzemi forgalom céljára, illetve a nosztalgiavonatoknak is kedvelt útvonala ez az erdő alján, igen hangulatos környezetben haladó sínpár.

Kérünk minden erre közlekedőt, hogy ha teheti, kerülje el ezt a szakaszt, ezzel is csökkentve a híd terhelését, valamint az erre sétálókat kérjük, ne menjenek a korlátok közelébe!

Megszakítás