Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Számos beruházásról döntöttek

2018 július 17. –
Önkormányzati, települési hírek

Több nagyobb beruházás is elindul nyáron a július 5-én megtartott képviselő-testületi ülésen meghozott döntések eredményeképpen.

Az egészségház beruházáshoz kapcsolódóan kiválasztották az Állomás utca, valamint a Szabadság út aszfaltozási, járdaépítési és parkolóépítési munkálatainak kivitelezőjét.

Az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódóan a képviselő-testület támogatta két új háziorvosi, valamint egy új gyermekorvosi praxis létrehozását.

Közbeszerzési eljárást írtak ki a Középhegy utca Búzavirág utca és Meredek utca közötti szakaszának útfelújítására is. Több tervezett beruházás esetében megtörtént a kivitelezés kiválasztása, így a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca aszfaltozására, az M0-as alumínium hídhoz vezető gyalogos és kerékpáros útszakasz aszfaltozására, valamin a Laky bekötő úton szalagkorlátok telepítésére, így ezek a munkálatok hamarosan megkezdődhetnek.

Az általános iskola épületének túlmelegedésének orvoslására, valamint a jelenleg meglehetősen egyhangú homlokzat színesítésére árnyékolók felszereléséről döntött a képviselő-testület és a beérkezett árajánlatok alapján kiválasztották a beszállító céget.

Szintén kiválasztották a kivitelezőt a Laky utcai óvoda udvari játékainak felújítására, a gumiszőnyeg cseréjére.

Új óvodavezetőt neveztek ki 5 évre Böde Julianna személyében, aki év eleje óta megbízott vezetőként látta el a Nefelejcs Művészeti Óvoda intézményvezetői feladatait, de már évek óta a csömöri óvodában dolgozik.

 

Látványos csömöri sikerek elismerése

Az ülésen fogadták a Rubeola FC Csömör csapatát abból az alkalomból, hogy első osztályba jutottak. A testület döntése értelmében a csapat egymillió forint többlettámogatásban részesül az első osztályú szereplésével összefüggő többletterhek fedezésére.

A csapatsport mellett kimagasló egyéni eredményeket is méltattak: a kerékpáros szakosztályban Valter Attila és Dina Márton részesült elismerésben, míg az atlétikai szakosztály sportolói közül Csák Tamást és Marczika Andrást méltatták.

A sportsikerek méltatását követően a képviselő-testület szintén fogadta a Csömöri Polgárőr Egyesület tagjait abból az alkalomból, hogy munkájuk elismeréséért Csömör település  “Polgárőr Község” kitüntető címet kapott  az Országos Polgárőr Szövetségtől.

 

Megszakítás