Üdvözöljük!

Szelektív kuka igénylése

2022 június 23. –
Önkormányzati, települési hírek

Az önkormányzat ezerötszáz szelektív hulladékgyűjtő kukát szerez be a lakosok számára azok után, hogy a DTKH idéntől megszűntette a szelektív zsákok biztosítását.

A szelektív szállítás a normál kommunális szállításhoz kapcsolódó szolgáltatás, tehát csak azok tudnak igényelni szelektív kukát, akiknek van szerződése az NHKV-val. Egy előfizetéshez egy kukát lehet kérni.

Az edények beszerzési költségének nagyobb részét az önkormányzat átvállalja, így a szerződéssel rendelkező magánszemélyeknek, intézményeknek és cégeknek csupán bruttó 4.500 forintot kell megtéríteniük.

A szociálisan rászorulók – hulladékszállítási költségekre tekintettel támogatásban részesülők és gyermekvédelmi kedvezményben részesülők – számára az önkormányzat bruttó 1500 forintért biztosítja a szelektív gyűjtésre alkalmas gyűjtőedényt.

A sárga tetejű kukákba csak műanyagot, fém és papírhulladékot lehet majd tenni, a kukák zöldhulladék gyűjtésre NEM alkalmasak, azokat továbbra is zsákokban vagy kötegekben lehet kitenni.

 

Szelektív kukák igénylése:

Július 4-20. között a https://forms.gle/WPZr9u24mmygkSHr8 oldalon lévő online jelentkezési lap kitöltésével.

Azok az idős lakosok, akiknek nehézséget okoz az online jelentkezési lap kitöltése, ügyfélfogadási időben az önkormányzat pénzügyi osztályán személyesen adhatják le igénylésüket.

A fenti időpontban csak a jelentkezések összegyűjtése zajlik, a díjfizetésről és a hulladékgyűjtő edény átvételének pontos időpontjáról a jelentkezőket emailben értesítjük.

Cikkünk megjelenésekor a DTKH-től, mint a kukák beszerzését és a szemét szállítását végző cégtől azt az információt kaptunk, hogy a szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas kukák hamarosan megérkeznek. Az erre vonatkozó szerződést az önkormányzat már aláírta, a képviselő-testület pedig a költségvetésben már korábban elkülönítette a szükséges forrást. A kiosztást a kukák beérkezését követően tudja megszervezni az önkormányzat.

 

Megszakítás