Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Szelektív kukák lesznek Csömörön

2022 március 25. –
Önkormányzati, települési hírek

Az önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén egyhangúlag döntött arról, hogy a szolgáltató DTKH Zrt.-vel együttműködve átalakítja a szelektív háztartási hulladék gyűjtésének rendszerét. Ennek lényege, hogy akik igénylik, azoknak kedvezményesen szelektív kukát biztosít az önkormányzat és abba lehet a megadott időpontokban kitenni a megadott műanyag hulladékot, papírt, PET palackokat és konzerves dobozokat (összenyomva) stb. Emellett egy ideig fennmarad a jelenleg működő zsákos rendszer is.

Az önkormányzat a DTKH Zrt. segítségével kedvezményes áron, 10 500 Ft-ért szerzi be a 120 literes (valószínűleg sárga színű) kukákat. A lakosoknak további kedvezményt nyújt az önkormányzat: várhatóan kb. 5 000 Ft-ba kerül majd háztartásonként egy 120 literes kuka. A fennmaradó, kb. 5 500 Ft-ot az önkormányzat saját költségvetéséből fedezi (összesen mindez az egyelőre megrendelt 1 500 db esetén több mint 8 millió Ft-ot jelent.)

Az új begyűjtési rendszer részleteit az elkövetkező hetekben dolgozzák ki, amiről az interneten és nyomtatott formában is tájékoztatják a lakosságot. A gyártó cég kb. 60 nap múlva tudja szállítani Csömörre a szelektív kukákat.

A képviselők az általános hazai gazdasági visszaesés miatt eleve visszafogottan kialakított idei költségvetésben eredetileg nem tervezett, jelentős összeget két okból szavazták meg. Onhausz Erzsébet környezetvédelmi tanácsnok az új begyűjtési rendszer előnyét a környezettudatos szemlélet erősítésében látja. Fábri István polgármester szerint mindez az utcakép javításához is hozzájárul, mivel az egyes napokon az utcákon heverő sok ezer szelektív zsák nem túl szép látványt mutat jelenleg.

Megszakítás