Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Tájékoztatás a hulladékszállítás új rendjéről

2017 május 30. –
Önkormányzati, települési hírek

Településünkön 2017. május 15-től új közszolgáltató, a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. vette át a hulladékok elszállítását, kezelését. A kommunális, a zöldhulladék és a szelektív hulladék elszállításának rendjéről az alábbi tájékoztatóban olvashatnak.

Kommunális hulladék
A kommunális hulladékot hulladékgyűjtő edényben gyűjtse. Ha valakinek többlethulladéka keletkezik, ami már nem fér el az edényben, akkor a Zöld Híd B.I.G.G. által biztosított, többlethulladékos zsákba kell elhelyezni a hulladékot, mert csak ebben tudják elszállítani. A zsákok nem ingyenesek, azokat az alábbi értékesítési pontokról lehet beszerezni:
• Miczi-Ker Kft. – Major út
• Miczi-Ker Kft. – Béke tér 1.
• Fityus és Tsa Vasasbolt, Hév állomás u. 3.
• Joker ABC , Tóth Zsuzsanna E.V. – Szabadság út 41.
• Jókai ABC – (Start Power Bau Bt.) Jókai u./Petőfi u. sarok

A zsákértékesítési pontokról a Zöld Híd honlapján is tájékoztatást adnak: www.zoldhid.hu/nkft

A nem megfelelő zsákokban kihelyezett hulladékokat nem szállítják el!

Szelektív hulladék
A szelektíven gyűjtött hulladékok esetében a Zöld Híd B.I.G.G. által biztosított, szelektíves zsákban helyezhetjük ki a szelektív hulladékokat.
A Zöld Híd begyűjtést végző munkatársai a kihelyezett gyűjtőzsákokkal azonos mennyiségű cserezsákot biztosítanak, ingyenesen.
A szelektív hulladék gyűjtése június 16-tól kéthetente lesz pénteki napokon, és a műanyagot, a papírt, valamint a fémet egyszerre szállítják el a háztartásoktól.
A korábbiakhoz képest változás továbbá, hogy a műanyag, a papír- és fémhulladékot ugyanazon zsákba gyűjthetjük, nem kell külön, mert a Zöldhíd B.I.G.G. Nkft. gépi válogatással szortírozza a beérkező hulladékokat.

 
Zöldhulladék
A Zöld Híd B.I.G.G. Nkft. zöldhulladékot is gyűjt, június 23-tól kéthetente péntekenként.
Zöldhulladéknak minősül a zöldfelületeken, kertekben képződő biológiailag lebomló hulladék pl.: falevél, elpusztult növényi maradványok, gyomok, gallyak, nyesedékek, fűkaszálék.
A zöldhulladék gyűjtése a Zöld Híd által rendszeresített, egyedileg jelölt, biológiailag lebomló, legalább 110 liter űrtartalmú zöldhulladékgyűjtő zsákokban, vagy kö- tegeléssel történik.
A zöldhulladékgyűjtéshez szükséges zsákokat a kommunális hulladékgyűjtő zsákokkal megegyező helyeken lehet megvásárolni.
A kötegelés azt jelenti, hogy a zöldhulladékot nem ömlesztve, hanem legalább egy ponton összekötve kell kihelyezni. Az összekötegelt gallyak, ágak átmérője maximum 6 cm, hossza maximum 150 cm, térfogata maximum 1 köbméter lehet.
Minden esetben az elszállítási nap reggelén 6 óráig kell kihelyezni hulladékokat (edényzetet, zsákokat) az ingatlan elé.
A közszolgáltatás díja nem változik, az ingatlanhasználóknak ugyanannyiba fog kerülni a szolgáltatás, mint eddig, és továbbra is az NHKV Zrt.-től érkeznek majd a számlák.

Csömörön, a Szabadság út 5. szám alatt a Csömöri Polgármester Hivatal épületének ügyfélszolgálati irodájában 2017. június 12-én 13-18 óráig a Zöld Híd B.I.G.G. NKft. munkatársai személyes ügyfélfogadást tartanak a lakosság tájékoztatása céljából.

Kérjük, fokozottan figyeljen a hulladékelszállítás rendjére!

A Zöld Híd B.I.G.G. ügyfélszolgálatának elérhetőségei:

Email: ugyfelszolgalat@zoldhid.hu
Telefon: +36 40 201 026
Postacím: 2101 Gödöllő, Pf.:75.

Személyes ügyfélszolgálat: Gödöllő, Dózsa György út 69. VÜSZI Irodaház, hétfő: 7-19, csütörtök: 8-16
Megszakítás