Üdvözöljük!

Tájékoztatás a tehergépjármű-forgalom korlátozásáról

2017 július 04. –
Önkormányzati, települési hírek

Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete június 29-i ülésén a közlekedésbiztonsági problémákat és a lakossági igényeket figyelembe véve módosított rendelet-tervezetet fogadott el a Kistarcsai út és a Híd utca forgalomkorlátozásával kapcsolatban.

A rendelet-tervezet előkészítése érdekében az önkormányzat több lakossági fórumon kérte ki a csömöri polgárok véleményét és egyeztetett a leginkább érintett utcák lakóival a Kistarcsai út és a Híd utca megnövekedett forgalmának problémájáról. A rendelet célja, hogy kiszorítsák a nagy forgalmat, a környezetterhelést és fokozott balesetveszélyt jelentő tehergépjárművek közlekedését.

A rendelet értelmében augusztus 15-től mindkét irányban tilos lesz a tehergépjármű-forgalom a Kistarcsai út külterületi szakaszán (039 hrsz. és 045 hrsz.) és a Híd utca környéki földúton.

A Kistarcsai úti patakhídon, a statikai szakvélemények alapján már jó ideje súlykorlátozás van érvényben.
A tehergépjárművekre vonatkozó, a településre kiadott általános behajtási engedélyek a rendelet hatályba lépésének időpontjától nem lesznek érvényesek a fenti útszakaszokra. Külön engedély kérhető a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárműre, abban az esetben, ha például a környező utcákban található a telephelye, valamint, ha alkalmi munkavégzéshez (pl. építkezés) kér behajtási engedélyt. 

A Híd utca augusztus 15-től nem csak „papíron”, hanem ténylegesen is zsákutca lesz, hiszen az illegálisan, magántelkeken átvezető, a megnövekedett használat során kialakult útról a forgalmat elterelik egy önkormányzati tulajdonú földútra (04/3 hrsz.), melyről szintén könnyen elérhető lesz a bevásárlóközpont és a Határ úti iparterület. Az önkormányzat a földút járhatóvá tételét, tereprendezési munkálatait megkezdte.

 

Megszakítás