Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Tanévnyitó a mátyás király általános iskolában

2011 szeptember 05. –
Önkormányzati, települési hírek

Hivatalosan is kezdetét vette a 2011/12-es tanév a csömöri általános iskolában. Az ünnepélyes tanévnyitón, amelyet a Krammer Teréz Zeneiskola fúvószenekarának műsora színesített, az elsősöké volt a főszerep, ugyanakkor sajnálatos körülmények is említést kaptak.

Fábri István polgármester két olyan körülményt emelt ki beszédében, amelyek jelentősen megnehezítik az iskola, és a fenntartó helyzetét. Az egyik a zeneiskola tetőszerkezetének életveszélyes volta, ami miatt a három első osztály ideiglenes elhelyezésére megoldást kellett keresni. A polgármester biztosította a szülőket, hogy – bár az önkormányzat anyagi helyzete a svájci frank árfolyamának alakulása miatt még az eddiginél is rosszabb – mindent elkövetnek, hogy előteremtsék a felújításhoz szükséges összeget, és a következő tanévben az iskola újra használatba vehesse a zeneiskola termeit.

 

A másik, a jövőben felmerülő körülmény pedig a közoktatási és önkormányzati törvény hamarosan várható változása, amely révén az iskola előreláthatólag állami fenntartás alá kerül. Kifejtette, hogy az – eddig kifejezetten jó helyzetben lévő – iskola kiváltságos státusza, valamint a csömöri pedagógusok átlagosnál magasabb bérezése is megszűnhet. Fábri István ígéretet tett, hogy az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a törvényi módosítások miatti kezdvezőtlen változásokat kompenzálja, mind személyi, mind infrastrukturális téren.

 

Bátovszky János iskolaigazgató ugyancsak kiemelte beszédében e két kedvezőtlen körülményt. Tájékoztatta a szülőket, hogy az iskola vezetése mérlegelés után úgy döntött, nem az első osztályosok, hanem a negyedik évfolyam folytatja tanulmányait a sportcsarnok termeiben.

Az igazgató beszámolt arról is, hogy a diákok hamarosan  birtokba vehetik azt az udvari pavilont, ami szabadtéri órák megtartására is alkalmas lesz.

 

A tanulmányaikat most kezdő gyermekeket a nyolcadikosok köszöntötték, és feltűzték ruhájukra az iskola jelvényét; majd Bátovszky János üdvözölte egyenként a kisdiákokat.

 

 

 

 

Megszakítás