Search

Üdvözöljük!

Search
Search

Telepítik a mobilóvodát

2011 augusztus 17. –
Önkormányzati, települési hírek

Az alapozási és előkészítési munkák után elkezdődött a mobilóvoda telepítése, amely szeptembertől 20 gyermek számára biztosít majd férőhelyet.

Az óvodai férőhelyeket mobilóvoda telepítésével tudta bővíteni az Önkormányzat. A plusz 20 gyermek elhelyezését lehetővé tevő konténer épület az óvodai év kezdetére várhatóan elkészül.

 

Az eredeti tervekhez képest több átalakítás is szükségessé vált a régi épülethez való csatlakozás biztosítása miatt, ezért a költségvetésben kalkulált összeghez képest plusz kiadások merültek fel. Felújították a régi épület vizesblokkjait, a konyhát, cserélték a villanyvezetékeket, valamint új szerelvények kerültek be.

 

A munkálatokat a Községgondnokság végzi.

 

Hasonló konstrukcióban több mobil óvodai intézmény már működik az országban, többek között Algyőn, Biatorbágyon, Budapesten a II. kerületben (ott nemcsak óvoda, hanem bölcsőde is), Csobánkán, Diósdon és Piliscsabán. 

 

Schmittné Makray Katalin a Budai Polgár önkormányzati lapnak elmondta, látta megépülni és benépesülni a hidegkúti bölcsődét, illetve Ausztriában is működik 200 ilyen óvoda, jól bevált. "Én teljes erőmmel, tudásommal, igyekezetemmel szolgálom az ügyet" – olvasható a II. kerületi önkormányzati lapban a köztársasági elnök feleségének nyilatkozata.

 

A konténerépületek telepítéséről, valamint már meglévő, működő óvodai intézményről tekintse meg képgalériánkat.

Megszakítás