Üdvözöljük!

Több utca aszfaltozása is elkészült

2024 január 12. –
Általános hírek Önkormányzati, települési hírek

Télen is tovább folytatódnak a fejlesztések a nagyközségben, decemberben több utca aszfaltozása is elkészült.

Árpádföldi utca aszfaltozása

50-50%-os lakossági és önkormányzati finanszírozásból elkészült az  Árpádföldi utca aszfaltozása. A munkát a legjobb árat adó Útépítő és Bontás Kft, végezte bruttó 18,8 millió forintos áron. (A közös beruházású útépítéseknél általában 75%-os a lakossági önerő, azonban az Árpádföldi u. csupán egyik fele lakott, a másik oldalán nincsenek lakóépületek, ezért itt nagyobb önerőt vállalt be az önkormányzat.) 

Több kisebb utca aszfaltozása is elkészült

Leaszfaltozták a Fekete István közt és a Nektár közt a  legjobb árat adó Útépítés és Bontás Kft. kivitelezésében. A 75%-os lakossági és 25 %-os önkormányzati finanszírozásból megépült két utca összesen bruttó 17 millió forintos beruházásból valósult meg.

Leaszfaltozták a Vízműsor utcát

A Vízműsor utca aszfaltozásának első ütemét követően tavaly év végére elkészült a hátralévő szakasz, a  Panoráma u.-Körte köz közötti  rész  aszfaltozása. A munkálatokra azért kellett eddig várni, mert a vízhálózat bővítése miatt a DMRV még munkálatokat végzett ezen a szakaszon. Az utcát  a legkedvezőbb árat adó  Ár-La Kft. aszfaltozta le  bruttó 23,7 millió forintos áron. 

Elkészült a Szedervölgyi utca felújítása

Leaszfaltozták a Szedervölgyi utca Tücsökdomb utca- Staub M. utca közötti szakaszát, melyet önkormányzati önerőből 11,3 millió forint értékben  a legkedvezőbb árat adó Ár- La Kft-t  végzett el.

Energiaracionalizálás

Beüzemelték az Egészségház napelemeit, az új rendszer már november közepétől működik. A beruházást – pályázatok híján – az önkormányzat önerőből valósította meg a rezsidíjak csökkentése érdekében.

Játszóeszköz felújítása

Felújították a Laky-parki játszótéren a játékvárat. Az elkorhadt gerendák cseréje bruttó 444.322 Ft-ba kerül.

Egyre többen járnak kerékpárral iskolába

Bringatárolókat telepített a Községgondnokság a Csömöri Mátyás Király Általános Iskolához és a Rózsakert Evangélikus Óvodához, így a meglévők mellé további  6-6, összesen 12 db bringatárolóval bővült a kapacitás. 

Megszakítás